Издвајамо Србија

Вучић открио шта ће тражити од Путина у разговору у четири ока

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће у Москви тражити конкретну политичку подршку за Србију и да верује да ће је од председника Руске Федерације Владимира Путина и добити, као што је то било и у претходном периоду.

„Дошао сам да тражим подршку за Србију, конкретну политичку подршку за Србију. Верујем да ћемо је од председника Путина добити као што смо је имали у претходном периоду“, одговорио је Вучић на питање новинара да ли ће од Путина тражити конкретну подршку када је реч о дешавањима на КиМ, преноси Танјуг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је указао да су данас другачије околности и прилике, „више је тензија и важно је да о свему томе разговарамо, о свим појединачним догађајима који су претходили нашем сусрету, али и о свему ономе што би могло да се догоди убудуће“.

Председник Србије је рекао да он ради конкретно и да председник Русије Путин такође ради конкретно и навео да шеф руске државе није човек који воли „около-наоколо приче“.

Када год смо разговарали, казао је председник Вучић, то смо радили веома конкретно о сваком питању и о свакој теми.

Вучић је рекао да је ситуација у региону Балкана озбиљна, да имамо озбиљне политичке проблеме и да зато треба мерити сваки политички потез и сваку реч, а да ће са руским председником сутра разговарати и о томе и о билатералним односима и многобројним пројектима.

„У тренутку када имамо економски напредак и када тиме можемо да будемо задовољни, имамо значајне политичке проблеме у региону и много тога што није сигурно какав би исход био у случају нарушавања стабилности. У том смислу сусрет са Путином је веома значајан“, објаснио је Вучић новинарима у Москви.

Разговараће, како је истакао, и о билатералним односима који су политички добри, али могу бити и бољи.

Он је додао да ће са Путином разговарати и о многим пројектима.

Како је рекао, Србија је на руским телевизијама међу главним темама, не само због његове посете, већ и због свега што се збива око нас, због недавне ситуације на Косову и провокација Хашима Тачија.

„Покушавамо да пронађемо најбоље решење за наше грађане, како да сачувамо животе грађана, али и стабилност и мир“, нагласио је он.

Вучић је казао и да ће прво имати разговор у четири ока са Путином, а потом и састанак делегација.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com