Издвајамо Спорт

ЗВЕЗДА РАСТУРИЛА БУДУЋНОСТ У ПОДГОРИЦИ: Актуелни шампион АБА лиге понижен!

Какав меч Црвене звезде у дворани „Морача“, актуелни шампион је понижен.

Екипа Црвене звезде мтс ће се заједно са Партизаном и Мегом налазити на водећој позицији на табели АБА лиге након другог кола пошто је вечерас растурила Будућност, актуелног шампиона овог такмичења, и то у дворани „Морача“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Црвена звезда мтс је славила са 71:87, Будућност је чак и добро прошла јер је током последње деонице било и +25 за српски тим.

На сјајан начин су црвено-бели започели овај дуел, асистенција Регланда и закуцавање Фајеа, али су и домаћи играли добро, преко Николића стижу до 6:4, али онда следи терор од стране гостију.

Берон, Регланд, па тројка Перпероглуа, затим и две тројке Берона за 9:19. Брзо је било и 9:22, Црвена звезда је држала све конце на овој утакмици.

Имали су домаћи добар период игре почетком друге деонице, тада је Ивановић погодио три слободна бацања, убрзо је и Шеховић погодио тројку за 19:24, али је на другој страни Перпероглу доказао да је веома расположен.

Када су Оџо и Берон погодили било је 24:39, Црвена звезда је играла сјајно против актуелног шампиона и учесника Евролиге.

Николић и Поповић су тројкама одржали какву-такву наду Подгоричанима да могу нешто више да учине.

Углавном, пред почетак другог дела игре, Црвена звезда је имала озбиљну предност, али су и други део меча почели као да је 0:0.

Серијом 6:0 су црвено-бели почели други део, одбрана је била феноменална па је Будућност у првих 3 и по минута другог полувремена постигла, веровали или не, само два поена. Након поена Цирбеса било је 20 поена предности, али су то ублажили Кларк и Крафт.

Након тројке Гордића Будућност долази до даха, били су на „само“ -11, али су до краја четвртине Добрић, Перпеероглу и одлични Цирбес вратили разлику на 17 поена.

Регланд је бележио асистенцију за асистенцијом, још једном је доказао да је право појачање актуелног шампиона Србије.

И последња деоница је почела доминацијом Црвене звезде мтс, Цирбес, Перпероглу и Регланд су донели 52:77, тада је већ било само питање којим ће се резултатом завршити ова утакмица.

Црвену звезду је до победе водио сјајни Перпероглу са 20 поена, Цирбес је додао 19 поена а Регланд 11 поена и 11 асистенција.

Код Будућности једини двоцифрен био је Ален Омић са 11 поена.

 

Извор: sportske.net/Србија јавља