Издвајамо Србија

ТАЈНА АКЦИЈА ЈСО НА КОСОВУ: Овако су ЛЕГИЈА и саборци уклонили команданта ОВК

Фото: Јутјуб

Милорад Улемек Легија добио је задатак да се његова јединица обрачуна са ОВК терористима који су убијали српске војнике и полицајце, а резултат његове тајне операције био је убиство Адема Јашарија и његових 66 сабораца, пише у службеној белешци Ресора ДБ сачињен два месеца после окршаја

– Пре него што је свануло у зору 5. марта, припадници шиптарске УЧК, терористичке групе, напала је патролу полиције у селу Лауша. Током упада рањена су двојица припадника српских полицијских снага. Наше снаге одмах су добиле наређење да крену у тајну акцију. Добили су задатак да лоцирају и неутралишу шиптарске терористе. Задужен за ову акцију био је командант ЈСО Милорад Улемек Легија. Уз његову јединицу, подршку на терену пружили су им припадници САЈ – пише у извештају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наводи се и да су се Албанци разбежали после напада.

Оперативац ДБ који је сачинио извештај, посебно наглашава да је Легијина акција била изузетно ефикасна.

– Према оперативним подацима потврђеним од два извора од мештана, као и од припадника ЈСО, терористима су упућена више од два позива да се предају. Горе наведени извори у исказу наводе да је “врло брзо” уследио обрачун. Командант Улемек спровео је брзу акцију у којој је, без сваке сумње, неутралисано деловање Јашарија. Отпор припадника УЧК био је снажан, погинуло је 66 терориста који нису хтели да изађу из бункера. Цела банда, Адем Јашари и његов брат Хамза Јашари, ликвидирани су – наводи се у извештају ДБ.

У документу је прецизирано да ју очевици сукоба тврдили да су се албански терористи понашали кукавички.

– Поједини су се скривали и у кућици за псе. Полиција их је ефикасно ликвидирала и при томе оставила нетакнуте суседне куће – стоји у извештају.

Централи ДБ достављен је и податак да су у акцији страдали Андреас Кончаревић (ЈСО) и Раде Радаковић (САЈ), а да је рањено шест припадника ЈСО, а три припадника САЈ.

 

Извор: Српски телеграф