Издвајамо Србија

ВУЧИЋ НАПОКОН ПРИЗНАО: Бриселски споразум је пропао, ПОСЛЕДИЦЕ ће бити КАТАСТРОФАЛНЕ!

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

“Потписали смо Бриселски споразум, а они нису применили ниједну тачку из шест тачака споразума”, рекао је председник осврћући се на понашање приштинске стране

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће последице урушавања дијалога између Приштине и Београда бити катастрофалне за оба народа, током гостовања на емисији Ћирилица Хепи телевизије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како год хоћете Србија је увек спремна да разговара о компромису. Потписали смо Бриселски споразум, а они нису применили ниједну тачку из шест тачака споразума. Они то раде да би се с једне стране урушио дијалог, а под бројем два да никада не бисмо дошли до споразумног решења. На нама је да кажемо да морамо да сачувамо мир и стабилност. Шта год да се деси биће катастрофа за све нас, и за Србе и за Албанце – рекао је председник.

Он је додао да никада не кука ни на кога из региона код страних званичника.

Председник је рекао да је молио Србе да напусте косовску војску.

– Ја сам их молио да напусте војску пошто ће једног дана да ударе на свој народ. Харадинај је научио шта треба да понавља. Долазимо у ситуацију да су покушали да отму Србији присуство на северу и преносну мрежу, самим тим и новац али и струју Северу Косова. Нису успели то и био сам много срећан када смо успели да победимо – рекао је Вучић.

Александар Вучић је говорио и о непристојној понуди о којој се писало у медијима.

– Свакодневно слушам жеље људи из западног света да наставимо разговоре без обзира што Приштина неће да повуче своје мере. Ја сам им рекао да не разговарамо док они то не повуку. Да будем искрен, имате границу која значи да неко мора да поштује правила норме која су потписана. Ја сам од почетка рекао да ћу се држати споразума, али сам исто тако знао да Албанци неће. Што се тиче овога, неће бити наставка разговора док они не повуку своје мере – искрен је Вучић.

Председник Србије дотакао се теме сутрашњег гласања у Интерполу о уласку Косова.

– Видео сам да сви очекују да Косово уђе у Интерпол. Желим да честитам Дачићу и Стефановићу на великом труду. Не могу да тврдим да ће одлука бити добра за нас, али се надам да хоће.

– Ја мислим да Косово неће бити члан Интерпола, али може да се догоди да нисам у праву. Грађанима хоћу да кажем да смо ми све учинили да се то спречи. Ми смо имали највеће светске силе против нас. Морате да знате против кога се боримо и ко је на супротној страни. Ми смо се борили за нашу земљу, да сачувамо народ. Борили смо се са свим што смо могли.

 

Извор: Новости.рс/Wебтрибуне.рс