Србија

УДАРНО! Албанци довезли ОКЛОПНА ВОЗИЛА у српска насеља на северу КиМ!

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да су у више српских средина у покрајини инсталирани штандови такозваних Косовских безбедносних снага са наводном намером да се пролазницима деле епидемиолошке маске.

Петковић наглашава да су такви случајеви од јутрос забележени у центру Грачанице и Партешу, а присуство оклопних возила и припадника КБС унело је узнемиреност међу српско становништво.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Свима је добро познат прави мотив и циљ оснивања такозване војске Косова тако да нема сумње да је реч о опасној провокацији која се врши под изговором спровођења „епидемиолошких мера превенције“ због вируса ковид-19. Они који су у јеку пандемије приводили српске лекаре, а вакцине из централне Србије желели да заплене, не могу се сакрити ни иза каквих заштитних маски – истиче Петковић.

Директор Канцеларије за КиМ сматра да не постоји ни један једини разлог да припадници КБС бораве у српским срединама, а још мање да спроводе мере заштите од ковида када је епидемиолошка ситуација у српским срединама под апсолутном контролом од тренутка избијања епидемије и за то је, како Петковић додаје, искључиво заслужна држава Србија.

– У српским срединама регистрован је спорадичан број случајева заражавања, а држава Србија, преко Канцеларије за Косово и Метохију и Министарства здравља, својим грађанима је обезбедила све неопходне количине заштитних маски, средстава за дезинфекцију, неопходних лекова и свих других медицинских потрепштина за борбу против вируса – наводи се у саопштењу.

У току је давање и треће – такозване бустер дозе – вакцине због чега је и епидемија у српским срединама под контролом.

– Све су то очигледни показатељи да присуство такозваних Косовских безбедносних снага нема везе са превенцијом од ковида већ искључиво служи као вид застрашивања и притиска на српско становништво, посебно пред одржавање локалних избора на КиМ. Зато, нека с оклопним возилима иду у албанске средине и тамо деле заштитне маске, с обзиром на чињеницу да се према званичним подацима налазе у врху по стопи заражавања у свету и прогресивном ширењу епидемије јер у српским срединама немају шта да траже – закључује Петковић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс