Русија

ДЕТАЉИ ИЗ ПУТИНОВЕ МЛАДОСТИ КОЈЕ НИСТЕ ЗНАЛИ: Ако би га неко напао, увредио…

Тренутно цео свет гледа у сваки потез Владмира Путина, првог човека Русије. А ако погледамо уназад – које био Путин у младости и чиме се тада бавио?

Рођен је у Лењинграду, данашњем Санкт Петербургу, 7. октобра 1952. Његов отац је тешко повређен у Другом светском рату, а мајка је преживела опсаду града. Путин је био једини син својих родитеља који је преживео, један је умро убрзо након рођења, а други је умро у опсади.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Детаље о Путиновом раном животу није лако пронаћи, делом због његовог магловитог порекла и његовог каснијег рада у КГБ-у. Притом, већина од онога што знамо о његовим млађим данима потиче од њега и његових пријатеља из тог времена.

Ипак, један такав пријатељ рекао је Маши Гресен, ауторки Путинове биографије да би „Волођа, ако би га неко икада увредио на било који начин, одмах скочио на њега, огребао га, ујео, почупао га, тачније, урадио би било шта како никад више не би био понижен“, преноси Тиме.

Пре него што је постао тинејџер, Путин је почео да тренира борилачку вештину која комбинује технике као што су карате и џудо, са којим је и касније наставио.

Од раног детињства Путин је намеравао да се придружи КГБ-у, можда под утицајем књига и ТВ емисија тог времена које су романтизовале националну шпијунску агенцију.

Средином 1970-их, када је већ био у браку са супругом Људмилом, Путина је регрутовао КГБ.

Тако је он започео деценију и по дугу каријеру у совјетској агенцији, одакле је потом отишао до самог државног врха.

Извор: Нова