Русија

ПУТИНУ ПУКАО ФИЛМ: Све се мења, повукао је радикалан потез

Фото: Јутјуб

Адмирал Александар Мојсејев постао је вршилац дужности главног команданта руске Ратне морнарице, пошто је данас представљен на званичној церемонији у граду Кронштату.

Он је обављао дужност команданта руске Северне флоте од 2019. године, заменивши на овом месту Николаја Јевменова, који је тада постао главнокомандујући Ратне морнарице, преноси агенција РИА Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руска војска уништила је девет ракета RM-70 Вампир изнад Белгородске области, саопштило је руско Министарство одбране.

„Дежурни ПВО системи уништили су девет ракета у ваздуху изнад Белгородске области“, саопштило је министарство.

У саопштењу се наводи и да су руске снаге извеле су превентивни удар на украјинске диверзанте у шуми у пограничној области са Белгородском области, и да је „непријатељ уништен“.

У ноћашњем грантирању Херсона погинуле су три особе, написао је Гјундуз Мамедов, бивши заменик генералног тужиоца Украјине.

Он је навео и да су руске снаге напале град Селидове у источној украјинској области Доњецка, са две ракете С-300, при чему су четири особе повређене, а 24 приватне куће оштећене.

Украјинска војска је саопштила да су припадници њених Морнаричких снага током ноћи уништили два извиђачка дрона руске војске на небу изнад Одеске области, преноси Укринформ.

Извор: Танјуг