Русија

ПУТИН БЕЗ МИЛОСТИ, ИЗДАО ХИТНО НАРЕЂЕЊЕ: Нађите их и казните!

Запад је активно користио радикалне терористичке групе које се налазе изван граница Руске Федерације за нападе против Русије, рекао је руски председник на састанку са ФСБ-ом

Пропали су сви покушаји диверзантско-извиђачких група да пробију руску границу, рекао је председник Русија Владимир Путин на седници одбора Федералне службе безбедности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У оквиру тих група се боре регуларне јединце непријатеља, страни плаћеници и различити отпадници који се налазе на територији коју контролише кијевски режим“, појаснио је Путин.

Погранични региони су били заштићени, између осталог, јер је много урађено за јачање државне границе, нарочито делова у непосредној близини фронта, оценио је председник Русије.

„Органи реда који раде у пограничним деловима употпуњени су људством, савременим оружјем и техником. То је донело резултате“, рекао је председник.

ФСБ не би смела да заборави на издајнике који су, у оквиру диверзантско-извиђачких група нападали положаје на територији Русије, нагласио је Путин и поручио руској служби да их пронађе и казни.

„Молим вас да не заборављате о коме се ради, да их идентификујете по имену. Биће кажњени, кад-тад, ма где били. Да им не падне на памет да слично понове“, поручио је председник Русије.

„Непријатељ је планирао да изврши прави терористички напад на пограничне регионе Руске Федерације“, рекао је Путин.

Запад је активно користио радикалне терористичке групе које се налазе изван граница Руске Федерације за нападе против Русије, подстичући њихову агресију, навео је Путин.

Тако су кијевске власти, уз подршку Запада, прешле на терористичке методе, укључујући гранатирање мирних градова, а све како би уплашиле становнике Русије, нагласио је Путин.

„Господари не штеде те издајнике који нападају пограничне градове Руске Федерације, већ их бацају у кланицу. Али, акције које се спроводе за заштиту државне границе Руске Федерације су координисане и усклађене, дају резултате“, оценио је руски председник.

Борба с покушајима Запада да спречи развој Русије захтева системски рад у свим правцима, нагласио је руски председник.

Међутим, налогодавци на Западу почели су да одустају од финансирања кијевског режима, истакао је Путин.

Русија ће увек памтити представнике ФСБ-а који су дали живот испуњавајући дуг, држава ће пружати подршку њиховим породицама, додао је председник.

Сви покушаји изазивања етничких сукоба и кршења права Руса, као и покушаји да се посеје раздор, морају бити строго сузбијени, указао је руски председник.

Како је рекао, недавне провокативне изјаве представника западних обавештајних служби налик су на уцене и покушаје застрашивања руског друштва.

„Народ Русије очекује ефикасне и офанзивне акције ФСБ-а и других обавештајних служби као одговор на изазове са којима се суочавају“, рекао је Путин.

Председник је додао да су 2023. године представници ФСБ-а деловали компетентно и доследно у свим областима, укључујући и Специјалну војну операцију и одбијање покушаја дестабилизације током избора.

Према Путиновим речима, најодговорнија и најинтензивнија област рада ФСБ-а данас је везана за СВО, ту има највише задатака.

Извор: РИА