Свет

РУСИ ДИГЛИ У ВАЗДУХ ХОТЕЛ СА СТРАНИМ ПЛАЋЕНИЦИМА: Огроман број мртвих (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Руске оружане снаге напале су бродоградилиште у Николајеву и хотел са плаћеницима који говоре енглески, рекао је за РИА Новости Сергеј Лебедев, координатор Николајевског подземља.

– Николајевци јављају да су експлозије видљиве у правцу бродоградилишта, где су прављени дронови и где се вршила обука за управљање њима – рекао је саговорник агенције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, удари су изведени у недељу у 4.30 часова ујутру, у правцу речне луке Николајев дошло је до експлозије са поновљеном детонацијом.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према подацима Николајевског подземља, тамо је пре око месец дана вршен истовар и утовар два воза од по 20 цистерни са горивом и мазивима;

– Трећи напад је забележен у јахт клубу, пројектил је ударио у хотел у коме је живело више од двадесет страних плаћеника који говоре енглески – додао је Лебедев.

Руска војска гађа енергетску, одбрамбену индустрију, војну команду и комуникационе објекте широм Украјине. Како је нагласио секретар за штампу председника Дмитриј Песков, војска у борбама са Оружаним снагама Украјине не погађа стамбене објекте или друштвену инфраструктуру.

Извор: Информер