Издвајамо Русија Свет

АМЕРИ ИЗНУДИЛИ ПРИЗНАЊЕ РУСКОЈ СТУДЕНТКИЊИ: Марију Бутину мучили да призна да је ПУТИНОВ АГЕНТ!

Фото: Јутјуб

Рускиња Марија Бутина, која је ухапшена у САД под оптужбом да је шпијунка Кремља, признала је све након тортуре. Заточили су је у самицу, буде је током ноћи за испитивања и не пуштају је напоље

Рускиња Марија Бутина (30), која је ухапшена 15. јула у САД, признала је да је руски агент након што су је Американци мучили пет месеци у затвору, тврди бивши обавештајац ЦИА Џон Киријаку. Он је навео да су Бутину заточили у самицу, бранили су јој да шета по затворском дворишту, прекидали су јој сан и водили је на вишесатна испитивања, након чега је она под принудом признала да наводно ради за владу Владимира Путина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Државни непријатељ

Политичко хапшење
Циљ је да се докаже да су сви Руси државни непријатељи САД и да морају бити кажњени
Џон Киријаку

Киријаку је оптужио Американце за манипулацију случајем Марије Бутине, која је у Вашингтону на мастер студијама за међународне односе и активисткиња је за слободно ношење оружја. Она је оптужена да се није регистровала као страни агент по доласку у САД 2016, иако је то морала да уради према закону. Терете је и да је шпијунирала по налогу Кремља и утицала на предизборну кампању у САД како би на изборима победио актуелни председник Доналд Трамп.

– Надлежни у затвору Александрија код Вашингтона срамотно се понашају према Бутини, а јасно се види да она није починила никакав злочин. Њено хапшење је политички мотивисано. Циљ је да се докаже да су сви Руси државни непријатељи САД и да морају бити кажњени – рекао је Киријаку, који је напустио службу у ЦИА и од тада у јавности износи бројне поверљиве информације о тој обавештајној агенцији.

Он је подсетио да је Бутина, три дана после хапшења, на саслушању негирала кривицу и тврдила да нема везе са руским властима и обавештајним службама. Међутим, после пет месеци које је провела у затворској самици променила је исказ и у уторак признала да је наводно радила као Путинов тајни агент.

Лавров: Борићемо се за Бутину

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров поручио је да ће се Москва на све начине борити за своју држављанку Марију Бутину. Он је истакао да разуме зашто је она после тортуре признала да је руски агент.
– Разумем ту жену, она робија под најгорим условима. Мучили су је много месеци, дозвољавали јој да прошета само усред ноћи, будили је и стављали у изолацију. Све то су радили да би потпуно сломили Бутину и приморали је да призна нешто што није урадила – навео је Лавров.

– Бутина трпи невиђен притисак у затвору. Све време спава у самици, односно у лименом кавезу од три квадратна метра. Дозвољено јој је да прошета по сат времена на дан, али јој углавном и то бране. Омогућавају јој да само ноћу изађе у затворски круг. Бране јој да спава, буде је кад заспи и саслушавају тако уморну. Уверен сам да је због те тортуре признала злочин који никад није починила, а сад јој прети пет година робије – рекао је бивши агент ЦИА.

Бесмислен закон
5 година затвора прети Марији Бутини ако буде осуђена

Те његове оптужбе потврдила је и америчка правна аналитичарка Џенифер Бридон.

– Ухапсили смо ту младу жену јер нам је била потребна прљавштина о наводним везама Трампа и Русије. Закон о обавезној пријави страних агената примењује се искључиво како би се урушио углед Трампове администрације или ухапсили Руси блиски Кремљу – нагласила је Бридонова.

Она је истакла да је случај Марије Бутине додатно погоршао односе САД и Русије, а ко зна какав ће бити епилог.

Извор: Информер.рс