Свет Србија

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПУ “КОСОВА”: Приштина отима Србији све до бугарске границе! ГАЛИЈАШЕВИЋ УПОЗОРАВА…

loading...

Амерички војни часопис “Старс анд страјпс” објавио је мапу лажне државе Косово којој су припојени Прешево, Медвеђа и Бујановац, али и Врање, Нови Пазар, Босилеград, све до бугарске границе!

Овај часопис се, иначе, као званично гласило министарства одбране САД дели у америчким војним базама широм света, пише Информер и додаје да саговорници листа сматрају да овакве ствари никако не представљају случајност, већ осмишљену провокацију.

“Аутор ове мапе не познаје основе географије Балкана, јер не постоји никаква веза ових градова са Косовом. Из овога се види америчка подршка пројекту стварања независног Косова и ‘велике Албаније’”, рекао је аналитичар Мишел Зубеница.

Џевад Галијашевић (фото: ЈуТЈуб)

Безбедносни стручњак Џевад Галијашевић оцењује да је у питању класична претња Србији, јер Вашингтон добро зна шта се дешава у Приштини.

“На овај начин шаље се порука Београду да може изгубити и више од онога што су Албанци већ отели. Америчка геополитичка активност и њено деловање на међународном праву представљају класично разбојништво. Они се не мире са губитком утицаја и опадањем моћи, па више и не скривају праве намјере. То више није ни демократско ни либерално лице напредне државе, већ лице зле империје у распаду. Овакво ‘Косово’, које представља центар радикалног исламизма и тероризма, слика је и прилика америчке политике”, навео је Галијашевић.

 

Извор: Тањуг

Loading...
loading...
loading...