Издвајамо Русија

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ ЛАВРОВА: Ако Порошенко крене на Крим – ЗАЖАЛИЋЕ!

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров поручио је данас да његова земља неће ратовати са Украјином, пренео је ТАСС

– Нећемо ратовати са Украјином, обећавам вам – рекао је Лавров, те додао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не боримо се против украјинског режима, то су украјински грађани који живе у Донбасу, који се боре против украјинског режима, а који има све карактеристике нациста и неонациста.

Упитан зашто званична Москва није прекинула односе са Кијевом, Лавров је оговорио да имају односе са Украјином као државом, што им је, како каже, „много битније од тамошњег режима“.

Лавров је рекао и да има информације да украјински председник Петро Порошенко планира оружану провокацију на граници са Кримом у последњих десет дана децембра, те поручио да ће одговорити Украјини уколико дође до провокације.

– Зажалиће то. Ово је наша држава, наша граница. Нећемо му дозволити да некако брани своје интересе на себи догледан начин и прекрши та права – рекао је Лавров.

Лавров није прецизирао о каквом „одговору“ се ради, узимајући у обзир да је рекао да Русија неће ратовати са Украјином.

Према подацима до којих су дошле руске власти, Порошенко планира провокацију у координацији са својим западним спонзорима, навео је Лавров.

– Саветују га да одржава борбе ниског интензитета, како би они имали могућност да наставе са пропагандом да Руси спроводе офанзиву против Украјине и да је то разлог да се уведу нове санкције Русији – рекао је Лавров.

Како је рекао, провокације званичног Кијева трају, а руске службе раде све што је неопходно како би осујетиле њихове намере.

 

Извор: Тањуг