Издвајамо Регион Србија

КФОР ЛАЖЕ, ЊИХОВА АКЦИЈА НА КОСОВУ НИЈЕ СЛУЧАЈНА: Лазански открио шта се крије иза данашњег упада на север!

Лазански је навео и да припадници Кфора нису били искрени када су саопштили да су међународне снаге дошле на север Косова и Метохије у оквиру редовне вежбе.

Војни коментатор и новинар Мирослав Лазански оценио је да данашња акција припадника Кфора на северу Косова и Метохије није била случајна и да је показала да ће међународне снаге, на неки начин, штитити проглашење „војске“ самопроглашеног Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лазански је навео и да припадници Кфора нису били искрени када су саопштили да су међународне снаге дошле на север Косова и Метохије у оквиру редовне вежбе.

– Нису искрени, лажу – они су то извели управо зато да би на неки начин показали да ће да штите и датум формирања и циљ проглашења косовске „војске“ – рекао је Лазански.

Он је запитао зашто су припадници Кфора баш данас, дан уочи најављеног формирања војске самопроглашеног Косова (14. децембра у Приштини), дошли на север Косова и Метохије.

– Како то баш да су данас дошли (на север Косова и Метохије)? Дошли су управо зато да би се нашли као нека врста подршке новоформираним косовским оружаним снагама. Дакле, акција није нимало случајна – рекао је Лазански.

Више од 45 возила Кфора ушло је јутрос на север Косова и Метохије, а колона се зауставила у Лепосавићу, да би потом кренула ка Косовској Митровици.

Осим борбених возила, припадници Кфора носили су и опрему за блокаде и прављење баријера попут грађевинских машина, багера и колутова жице.

Из Кфора су навели да је реч о редовној вежби и да брину о безбедности Срба, на шта је реаговао потпредседник Српске листе Игор Симић поручивши да би Кфор, ако стварно брине о Србима, требало да упери трупе ка југу, а не ка северу.

Извор: Ало.рс