Свет

Макрон у страху од пуча! МАРШ ЖУТИХ ПРСЛУКА: Полиција припремила оклопна возила, очекују се насилни протести

Центар Париза биће данас блокиран због најављених нових антивладиних демонстрација покрета „Жутих прслука“ и наћи ће се под драстичним мерама обезбеђења

Центар Париза биће данас блокиран због најављених нових антивладиних демонстрација покрета „Жутих прслука“ и наћи ће се под драстичним мерама обезбеђења, пошто ће власти настојати да спрече избијање новог насиља, а у ту сврху ће, први пут од 2005. и великих нереда у предграђима великих француских градова, бити употребљена оклопна возила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У престоници ће бити распоређено додатних 8.000 припадника полиције, а префект париске полиције издвојио је 14 зона високог ризика које ће бити у потпуности рашчишћене пре почетка протеста.

АП наводи да ће широм Француске бити мобилисано 89.000 полицајаца, за разлику од прошлог викенда када је на улицама градова било 65.000 припадника полиције. У тим протестима је повређено више од 130 људи, а више од 400 особа је ухапшено у најгорем уличном насиљу виђеном у Француској последњих деценија.

Поред затварања Ајфелове куле за посетиоце, многе радње и музеји, укључујући Лувр, такође неће радити из безбедносних разлога.

„Морамо да заштитимо културна места у Паризу, али и свуда у Француској“, рекао је француски министар културе Франк Риесте за РТЛ радио.

 

Извор: Tanjug