Издвајамо Србија

ШОК ИНТЕРВЈУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Сергеј и ја смо били пријатељи, МОЛИО МЕ И ПЛАКАО да му помогнем, зато сам га одвео код Вучића!

Жељко Митровић (Фото: Јутјуб)

Власник Пинка Жељко Митровић први пут је испричао о пријатељству са Сергејом Трифуновићем, зашто је упознао њега и Александра Вучића, али и која је разлика између њега и Емира Кустурице…
25 година кукамо

Ми 25 година чезнемо и стално смо критиковали премијере и председнике што нам не дају извештаје, што се не појављују на телевизији, што не знамо где су, што не знамо како се троше наше паре. Значи 25 година кукамо и критикујемо тај стил.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Онда се појавио председник који сваког дана даје извештај нацији, понекад и више пута дневно. Даје извештаје где је био, шта је радио, кога је обишао… И сад нам и то не ваља? То је лицемерје. Сад нам ни то не ваља.

Драган Ђилас нема политички проблем са нама. Ђилас је ову телевизију опљачкао.

Она нас је тридесет милиона коштао за 10 година скривеним рабатима и фактурама. Ми носимо део одговорности јер смо прихватали такав систем. И то је у законском смислу релативно исправно али кад неко има политичку снагу и све коруптивне механизме и кад разговара са телевизијама о ценама… То је по систему узми или остави.

Ми данас говоримо данас о медијима као да су они пресудни фактор. И онда опозиција и поједини истичу медије да су они узрок што је власт јака. Па да је тако Тома Николић не би победио 2012. Ми смо сви били за Бориса Тадића. Све телевизије су биле за Тадића. Вучић и Николић су победили потпуно фер те године иако смо им сви одмагали. И то је била једна брилијантна победа. Победили су тада политиком а не медијима.

Легитимна је ствар подржавати сосптвену владу и свог председника. А шта то Вучић не ради добро? Нисам чуо ни из опозиције да неко артикулише шта није добро у Вучићевој политици.

Зашто сам се плашио

Бошка Обрадовића нема на Пинку не због његове политике него што нам је пребио новинарку. Он хоће да нас хапси и веша а ми да му поставимо црвени тепих кад дође испред Пинка?!

Ја сам лично држао Гоцу Узелац у наручју док није дошла Хитна помоћ. Она се тресла као да је имала епи напад. Ми смо се представили.

А зашто сам изашао да диригујем и правим будалу од себе?

Не зато што сам се плашио за нас, за Пинк него сам се плашио да употребим наше безбедносне структуре. Не мислим на државне него на наше које развијамо овде на Пинку 20 година. Те људе нисам бирао на балетској представи…

Ти људи су спремни и веома обучени. И недао бог да су излетели. Имао сам страх да се мимо моје контроле не догоди тако неки инцидент.

О Сергеју Трифуновићу

Када неко прстом показује и скандира – Контравизија, Контравизија – то не значи ништа друго него упућење на линч. На сву срећу инцидент је био мали.

Иначе, Сергеј је био мој пријатељ, долазио је код мене кући на те партије које сам правио. Ја сам један од одговорних који је Сегеја упознаоп са Вучићем.

То је било за време бомбнардовања 1999. Био сам прилично тада организован око одбране београдских мостова, правио концерте са оним таргетима. Сергеј ме је тих дана стално звао. Имао је само један захтев- Да нађем начин да изађе из земље да збрише одавде. Плашио се мобилизације и само је тражио начин да оде.

Позвао сам Вучића тада и замолио га за Сергеја да га пусти да иде, јер просто не могу да слушам плакање сваки дан. Вучић нас је ту отресао, није хтео ни да чује за то. Онда сам ја био упоран у томе јер ме је овај притискао сваки дан.

На крају је Вучић пристао да се видимо, отишли смо код њега и после силног плакања Вучић му је дао дозволу и Сергеј је отишао из земље.

Антагонизам се развио мислим још тада.

Али морам да кажем да Сергеј није тада био ненормалан, био је нормалан момак. Дружили смо се, и могу да кажем да смо били пријатељи.

О Кустурици

Често се Задруга коментарише кроз призму онога што се нашло на неком порталу и што је виђено у новинама али није било на Пинку.

А шта се то дешава у Задрузи што се не дешава у сваком америчком филму који се емитује на свим телевизијама у том термину. А шта је то што се у Задрузи десило или се дешава а што није део екранизације балканске и српске стварности и аутентичноти.

Па кад рецимо Емир Кустурица сними Доли Бел и екранизује балканску аутентичност и стварност он за то добије Златну палму. Када ми то урадимо, ми добијемо само критике.

О Бошку Обрадовићу и мајмунчету

Са Бошком Обрадовићем смо имали сукоб око уласка мајмунчета у Задругу. Тако је кренуло. И демонстрације смо имали због уласка мајмунчета. Али није био проблем у мајмунчету већ што имамо висок рејтинг. А висок рејтинг нервира многе. Ово је ствар којима се не свиђа условно профил нашег информативног програма.

Данас је политичка профилизација легитимна. Тако је свуда у свету. ЦНН је нпр на једној страни а ФОX на другој. Нико не говори о профилизацији Н1 иако ја мислим да је добро да имамо и такве телевизије. Сви говоре о профилизацији Пинка.

Вучић: Види пријатељу, имаш ову пореску обавезу

Вучића знам 25 година и оваквог председника нећемо имати у наредних 200 година. Ово говорим јер су га наши новинари, који нису сви за њега, заволели оног тренутка када је био најгори према нама. То је било 2013. године. Ми смо имали неко пореско дуговање. Ми смо иначе велики порески обвезници. Ми сваке године уплатимо 10 до 15 милиона евра у буџет.

Тада је Вучић мени као пријатељу рекао – Види пријатељу, имаш ову пореску обавезу и имаш 30 дана да је измириш. У супротном или ћете банкротирати или отићи у стечај.

 

Извор: Пинк