Издвајамо Спорт

ЗВЕЗДА ДЕМОЛИРАЛА БУДУЋНОСТ: Ђетићи прегажени у СТРАТОСФЕРИ!

Нису могли да пожеле лепши крај календарске године навијачи Црвене звезде мт:с. Црвено-бели завршавају годину са 13-0 у АБА лиги.

Дерби сусретом између Црвене звезде мт:с и Будућности Воли стављена је тачка на 13. коло АБА лиге и календарску годину у регионалном шампионату.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Црвена звезда мт:с уписала је тринаести узастопни тријумф у АБА лиги, пошто је вечерас савладала актуелног шампиона резултатом 86:72 (23:11, 23:29, 17:23, 23:9) и тако потврдила доминацију на Јадрану.

Кошаркаши Црвене звезде мт:с одлично су отворили вечерашњи дерби у „Пиониру“ и тројкама Борише Симанића и Билија Берона лако стигли до 6:0 већ на старту утакмице.

Гости су на кратак рафал Томићевог тима одговорили адекватно, па су врло брзо преко Немање Гордића стигли до првог вођства на вечерашњој утакмици (8:9). Од тог момента црвено-бели крећу у серију и пре одласка на прву паузу стичу двоцифрену предност (21:11).

Серијом 15:2 у другом делу првог квартала домаћи су ставили госте у неугодну позицију, али је Будућност у наставку успела да се врати у меч и да пре одласка на велики одмор смањи заостатак (46:40).

Звезда је у првом полувремену имала преко 50% успешности у шуту из игре, а била је готово перфектна са линије пенала. Били Берон (12 птс) и Стратос Перпероглу (10 птс) предводили су домаће у првом полувремену, али је било евидентно да недостају поени Џоа Регленда.

На старту треће четвртине празан ход екипе Милана Томића. Будућност за пет минута прави серију 10:1 и преузима вођство, а недуго затим стиже и до максималних 8 поена предности (55:63).

У тим моментима играчима Црвене звезде ништа није полазило за руком. За осам минута игре у трећем кварталу Звезда је имала 0 од 6 за три и само један погодак у шуту из игре! На све то надовезала се слаба реализација са слободних бацања, а гости су у тим моментима правили разлику на индивидуални квалитет.

Велики повратак црвено-белих уследио је у завршници треће деонице. Након тајм-аута Милана Томића Звезда преко Перпероглуа и Цирбеса стиже до четири брза поена, а затим Берон са пенала (1/2) и Бориша Симанић тројком враћају Звезду у резултатски егал и најављују велика узбуђења у последњих десет минута.

Серија коју су домаћи започели у завршници треће продужена је и на старту последње четвртине. Рачунајући поене убачене у завршници трећег квартала Звезда је стигла до серије 16:0 и поново потпуно преузела контролу над резултатом (71:63).

Видело се у тим моментима да Будућност нема одговор на сјајну игру црвено-белих и то потврђује податак да су за шест минута игре у последњој четвртини гости убацили само 2 поена.

Велики допринос у тим моментима дао је Мајкл Оџо који је свих девет поена на вечерашњој утакмици убацио у последњој деоници.

Највећи терет на вечерашњој утакмици, баш као и у првом дуелу два тима у „Морачи“, понео је Стратос Перпероглу који је убацио 23 поена (7/9 за два) и забележио 3 скока и 2 асистенције. Грка су пратили Бориша Симанић (14 птс, 11 ск), Били Берон (13 птс) и Маик Цирбес (11 птс).

Најефикаснији у пораженом тиму био је Норис Кол са 21 поеном и 3 асистенције, а Немања Гордић није успео да настави са добром игром из првог дела па је меч завршио са 14 поена и 3 асистенције.

Шок терапија тако није дала резултата у Будућности, па Јасмину Репеши остаје да подигне екипу после седам везаних пораза у свим такмичењима.

Звезда 2019. годину дочекује као лидер АБА лиге са скором 13-0, а наредни меч очекује је већ 2. јануара на старту Топ 16 фазе Еврокупа када у Београду дочекује Лимож.

 

Извор: sportske.net