Русија

Путин саставио списак СТРАНИХ АГЕНАТА: Шокираћете се када видите ко је све на њему

Фото: Јутјуб

Биће позвани на одговорност пред законом

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руско Министарство правде објавило је списак страних медија који ће се у Русији од сада сматрати страним агентима, а међу њима је Глас Америке и Радио Слободна Европа.

У саопштењу руског министарства наводи се да су на списку Глас Америке (ВОА), радио Слободна Европа (РФЕ/РЛ) заједно са још седам руских медија на локалним језицима који послују у оквиру радио Слободне Европе, пренео је Ројтерс.

Медијима који су проглашени за медије – стране агенате су Глас Америке (Воице оф Америца), Радио Слободна Европа (Радио Фрее Еуропе/Радио Либертy), Телевизија Сада (Цуррент Тиме ТВ), сервис Татар-Башкир Радија Слободна Европа (Татар-Басхкир сервице оф Радио Либертy – Азатлиq Радиоси), Реали регионални пројекат Идел (Реалии, регионал пројецт Идел), Реали фактографски пројекат на Кавказу (Реалии, Фацтограф пројецт, Кавказ.), Реалии Крим (Реалии анд Крyм.). Реалии, наводи се у саопштењу министарства.

Савет Руске Федерације је 22. новембра одобрио предлог закона о страним медијима који делују као страни агенти, а председник Владимир Путин потписао је тај предлог закона 25. новембра, подсетио је Тас с.

Према том закону, медији могу бити проглашени страним агентима у случају да примају финансијска средства из других земаља, а након што буду проглашени за стране агенте, медији ће бити подвргнути ограничењима наметнутим непрофитним организацијама које делују као страни агенти.

Такође, такви медији ће бити позвани на одговорност због кршења закона.

Овај закон је усвојен као одговор на захтев Министарства правде САД да се амерички огранак руског ТВ канала РТ региструје као страни агент, напоменула је руска агенција.

 

Извор: Tanjug