Издвајамо Русија Србија

КОМЕРСАНТ ОТКРИВА: Ово је прави разлог ПУТИНОВЕ ПОСЕТЕ СРБИЈИ!

Посета Путина Београду има политички значај и треба да одговори на питање: да ли је Србија спремна да буде кључни савезник Москве у региону, пише Kомерсант.

Ако не, Србија ће наставити зближавање са ЕУ и НАТО, балансирајући између Запада и Русије, оцењује данашњи московски дневник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лист пише да председник Србије Александар Вучић у последње време активно гура идеју о разграничењу са Приштином, као услов за нормализацију односа, без чега је немогућа интеграција Србије у ЕУ.

“Москва је скептична према споразму Србије и Kосова, што жели ЕУ, страхујући да ће постати протекторати НАТО. У Москви не журе ни да подрже идеју о новом разграничењу, сматрајући да ће Београд тиме фактички признати Kосово. Тако да и после данашњијх разговора о косовској проблематици, њихово тумачење може бити потпуно различито, као што је било после октобарског сусрета у Москви”, пише лист.

Несугласице између Москве и Београда постоје и о још једном принципијелном питању, пише лист и наводи да је реч о хуманитарном центру у Нишу.

Незадовољство Москве изазива и то што је Србија, коју Москва смтра “кључним савезником на Балкану”, предузела последњих година низ корака према НАТО, додаје Kомерсант.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ