Свет

„СЛОМИЋЕМО АМЕРИКУ, и то БЕЗ ИСПАЉЕНОГ МЕТКА!“ Кинески генерал ОТКРИО како се Пекинг БОРИ против САД

Фото: Јутјуб

Kина и Сједињене Америчке Државе имају заједничке политичке, економске и безбедносне интересе, упркос спору око држава у Kинеском мору.

У последњих неколико месеци и Си Ђинпинг и Доналд Трамп одржали су војне вежбе на копну и на води како би демонстрирали најсавременију технологију и војну силу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kинески војни стратег Ванг Сијангсуј, међутим, тврди да би његова земља, уколико би то било неопходно, могла да скрши моћ САД, не испаливши ниједан метак.

Он је објаснио да је трка у наоружању постала бесмислена када је у питању настојање сила да остваре доминацију у свету. У програму под називом „Империје у рату“ на Амазоновом каналу „Приме видео“, Ванг је истакао да се Kина, уместо тога, усредсредила на овладавање глобалном економијом како би успоставила потпуну контролу над светом.

– Нова претња више није директна конфронтација земаља. Данас то више није борба оружја против оружја, авиона против авиона и тенка против тенка – објаснио је он.

– Kонфронтација поприма мноштво различитих облика у различитим областима, на пример у домену финансија, или медија – рекао је Ванг и додао да су циљеви нове врсте конфликта „једнаки као и у случају војног сукоба“:

– Желимо да присилимо непријатеља да прихвати одређене услове.

Иако је то и даље рат, он превазилази војне оквире, ми то називамо „неограниченим ратом“ – рекао је стратег.

 

Извор: Srbija Danas/Blic