Издвајамо Србија

ЗАВРШЕНА ХИТНА СЕДНИЦА У ПРИШТИНИ: Ево какве одлуке су Албанци донели иза затворених врата

Како се наводи у саопштењу, коалициони партнери су се договорили да интензивирају активности и активности у наредним данима како би ускладили доношење одлука у горе наведеним темама

Влада лажне државе Косова путем саопштења објављује да се на данашњем састанку лидера владајуће коалиционе странке разговарало о недавним политичким дешавањима у земљи, функционисању институција, испуњењу владајућег и законодавног програма, са посебним нагласком на одобравање буџета за 2019. годин, пратећи законски пакет, платформа за дијалог и пореско питање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи у саопштењу, коалициони партнери су се договорили да интензивирају активности и активности у наредним данима како би ускладили доношење одлука у горе наведеним темама.

Током састанка су углавном разговарали о кључним аспектима везаним за платформу за дијалог, за коју се очекује да ће ускоро бити усвојена у Скупштини лажне државе Косова. Платформа за дијалог ће одражавати јединствену позицију институција земље за постизање правно обавезујућег свеобухватног решења. , који би требало да резултира узајамним признавањем и чланством такозване државе Косова у УН, наводи се у саопштењу Коха.нет.

Такође, лидери коалиције обећали су да ће интензивирати кораке и ускладити одлуке са стратешким партнерима Косова, САД и ЕУ.

Заједничка је процена да је коалиција функционална и стабилна. Она ће наставити да се посвећује постизању циљева у складу са циљевима програма који се регулишу, наводи се даље.

 

Извор: Koha.net/Д.С.