Издвајамо Србија

ИСПОВЕСТ ВОЗАЧА ХИТНЕ ПОМОЋИ КОЈИ ЈЕ ПРВИ ПОМОГАО ДЕИ: „Шта ми је са руком, много ме боли?“

Возач Хитне помоћи Душан Врањешевић, први је притрчао да помогне водитељки Деи Ђурђевић када јој је аутобус откинуо руку код КБЦ „Драгиша Мишовић“

Доктор Сергеј Пантић кажде да је Душан Врањешевић, који ради 24 године као возач Хитне помоћи, возио пацијента на дијализу у „Драгише Мишовић“ и први се затекао на месту несреће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Први је пришао и видео да је Деа свесна. Позвао је Хитну помоћ и обавестио диспечера и начелника смене да има више повређених, те су послали троја кола. Он је збрињавао руку заједно са медицинском сестром која ради у лабораторији „Драгише Мишовић“. Њих двоје су, иначе, први почели да збрињавају повређене – рекао је помоћник директора Хитне помоћи, доктор Сергеј Пантић.

Када је дошла полиција, наставља он, Душан им је рекао да је свуда лед и да обезбеде то место.

– Док је то трајало, наишла су кола која полицајац уопште није видео јер је био окренут леђима. Душан га је у последњем тренутку зграбио и спасао га. Када је наша екипа дошла, он им је махао да успоре због леда који је био свуда, а они то нису могли да знају. Срећом, схватили су на време и успорили, али су проклизали и некако се зауставили на ивичњаку. Да их Душан није упозорио налетели би на повређене, јер у оној брзини не би могли да се зауставе – прича др Пантић.

Пантић је открио и како је изгледао тренутак када је Душан пришао Деи.

– Није дизала панику, иако је била преплашена. Када јој је Душан пришао, видео је да јој је рукав празан. Будући да је тај први тренутак најгори и да од шока није схватила о чему је реч, питала га је тихо: „Шта ми је са руком, много ме боли“ – додаје помоћник директора Хитне помоћи.

Он је одмах схватио да је најпотребније да водитељки зауставе крварење, међутим, због шока који је уследио, њој су се стегли крвни судови.

 

Извор: Блиц/информер.рс