Издвајамо Свет

КИНЕЗИ ДОКАЗАЛИ ДА АМЕРИКАНЦИ ЛАЖУ?! На Месецу нису пронашли никакве људске трагове! ГДЕ СТЕ ВИ ТО СЛЕТЕЛИ?

Фото: Pixabay.com

Водећи функционери Кинеског свемирског програма прошле недеље су изразили скептицизам да се амерички одлазак на Месец икада догодио, преноси Беијинг Даилy Еxпресс

Више од 2.000 високих функционера Комунистичке партије Кине потписало је прошле недеље петицију, тражећи објашњење од америчке владе о америчком слетању на Месец, и то након што су се појавиле сумње да се слетање мисије Аполо на Месец никада није догодило.

Ове оптужбе појавиле су се након недавне анализе слика снимљених из кинеске сонде Цханг’е-4, која наводно није пронашла трагове америчког искрцавања на Месец.

Неколико високих чланова Комунистичке партије Кине чак је јавно изјавило да су ови најновији налази недвосмислени докази да је слетање на Месец била ” пажљиво разрађена обмана да се цео свет завара о способностима америчког свемирског програма”.

Бао Тонг, бивши високи функционер Комунистичке партије Кине отворено је критиковао свемирски програм Аполо, након што снимци кинеске сонде Цханг’е-4 нису показале никакав доказ о америчком слетању на Месец.

Највећи руски астрофизичар Јури Игнатиевич Мукин такође је прошле недеље јавно изјавио како тврди да је руска влада “одувек била свесна ситуације од раних 1970-их”.

Све те оптужбе су теоретичарима завере дале ветар у леђа. Они верују да је председник Ричард Никсон ставио на дневни ред лажни програм “Аполо” како би завладао СССР-ом у свемирској трци и на крају, у трци нуклеарног наоружања, с циљем уништења СССР-а.

 

Извор: Дневно.хр

Loading...
loading...
Loading...