Издвајамо Србија

ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН! Монструм пуштен из затвора, па своју ћерку (16) два дана силовао?! СУПРУГА ГА ПРИЈАВИЛА!

Pixabay.com

Девојчица открила шта је разговарао са тетком

Живорад М. (60) из околине Пожаревца, оптужен да је силовао и тукао своју ћерку (16), и то само три месеца пошто је условно пуштен из затвора, где је служио казну због убиства, јуче се на почетку суђења бранио ћутањем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прво рочиште за силовање и злостављање девојчице које се догодило у мају прошле године почело је јуче у Вишем суду у Пожаревцу. На почетку суђења Живорад М. требало је да се изјасни о кривици за дело за које је запрећена казна затвора и до 15 година, међутим, он је одлучио да његова одбрана буде ћутање.

Након тога саслушана је девојчица, његова ћерка, која је давала исказ путем видео-бима. Она је, како се сазнаје, остала при првобитној изјави, где је казала да ју је отац силовао и тукао. Оно што је додала јесте да је њена породица добијала претње од очеве сестре, њене тетке, да ће она и њена породица бити избачени из породичне куће.

Како се писало, Живорад је ухапшен у мају прошле године због сумње да је силовао и тукао своју ћерку (16), и то само три месеца пошто је условно пуштен из затвора, где је служио казну због убиства.

Случај је 17. маја 2018. године пријавила бивша супруга насилника и мајка жртве, која иначе живи у Смедереву, па није била у породичној кући где се све дешавало. Девојчица је одмах одведена на лекарски преглед где су јој констатоване бројни подливи по телу, као и повреда гениталија.

Живорад М. се терети да је прво насрнуо на сопствену ћерку, и како се девојчица опирала, почео је да је удара чак и песницама. Према сазнањима из истраге, он није бирао где ће ударити ћерку, а после батина ју је брутално силовао.

То се понављало неколико пута током два дана колико је монструм био сам са ћерком.

Када се девојчица сусрела са мајком, жена је приметила да ћерка има повреде по телу. У почетку дете није испричало мајци шта се догодило, али је касније девојчица рекла: “То ми је отац урадио.”

Мајка је 17. маја пријавила полицији случај. Они су одмах реаговали и дете је одведено на лекарски преглед, где су констатоване повреде. Са дететом је разговарао специјализовани полицајац пожаревачке полиције за малолетне жртве, којем је девојчица испричала пакао који је прошла.

Фото: Јутјуб

Како прича Игор Јурић, оснивач Фондације „Тијана Јурић“, Фондација ће се укључити у овај случај и девојчицу ће заступати адвокат Маја Атанасковић.

– Ово је још један страшан случај који се догодио у Србији и као друштво морамо да станемо иза наших најмлађих жртава. Много ми је жао што још увек није измењен Кривични законик, јер овај човек (с обзиром на то да је повратник) заслужује најтежу могућу казну. Потврђује се оно што смо причали у току кампање за измену законика – да су силоватељи повратници и да су жртве често и деца, чланови породице. Не смем ни да замислим колико ли је жртава за које не знамо да трпе овакав вид насиља које из много разлога не смеју да пријаве своје злостављаче. Очекујем да ће суд у овом случају реаговати онако како и треба, а то је да овај човек, повратник, добије максималну могућу казну. Немојмо му дати још једну прилику – казао је Јурић.

Уместо 14 робијао 10 година због убиства

Оптужени Живорад М. је од 2008. до краја фебруара 2018. године био у затвору Забела, где је служио казну због убиства. Наиме, он је 8. новембра 2008. у пожаревачком кафићу убодима ножем убио Р. Т. (31). Због тог убиства био је осуђен на 14 година затвора, али је условно отпуштен због доброг владања после две трећине издржане казне. После само три месеца на слободи, осумњичен је да је силовао сопствену ћерку.

 

Извор: Блиц/ Ало.рс/ Б. П.