Издвајамо Србија

БИЗАРНО! УВЕЛИ СТРУЈУ НА ГРОБЉЕ, А ОНДА ИМ СТИГЛИ РАЧУНИ ЗА ТВ ПРЕТПЛАТУ! Мртве сигурно не занима шта раде Милијана и Милојко

Кад су мештани села Лисице у Доњем Драгачеву уводили струју у капелу, нису ни слутили да ће им то донети и рачун за, веровали или не – телевизијску претплату.

Они се против рачуна, који уистину није висок, буне из принципа, и кажу да „њихови мртви не би гледали турске серије ни кад би могли“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Илија Домановић, председник је села и он је подржао локалног свештеника и своје мештане у захтеву да се на њиховом гробљу укине плаћање ове таксе јер – ко то на гробљу пак гледа телевизију?

Убеђен је да његовог претка, који је сахрањен пре 274 године, „уопште не занима шта то раде Милојко и Милијана у Паровима“.

– Нелогично је и бесмислено да тамо где су мртви и тамо где нема ниједан телевизор стиже рачун за претплату од 200 и нешто динара, ја то плаћам већ три године и то је бацање пара – прича Илија за емисију „Нећете веровати“.

Са њим се слажу и остали мештани села Лисице који не знају „како то да мора да се плаћа телевизијска претплата у вечној кући“.

– У реду је да рачун стиже у домаћинства у ком се гледа телевизисјки програм, али треба ли и на гробље? Да није жалосна, ситуација би била пресмешна – каже Илијин комшија Милорад Нешовановић.

Илија је у име свих мештана управо на локалном гробљу изнео своје захтеве.

– Ми се бунимо јер сматрамо да је дошло до грешке. То није исправно, непоштено је и непотребно да се паре бацају узалуд. Наша општина треба да реагује код надлежних органа да се утврди да ли је то исправно и да се прекине – наглашава Илија Домановић.

Мештани села Лисице кажу да њихове претке сигурно не занимају турске серије, ријалити програми и тренутна политичка ситуација у Србији, а у шали додају да на овом месту нису потребни пиплметри јер је „гледаност сигурно мала“.

 

Извор: Курир.рс/Глас западне Србије