Издвајамо Регион

СНЕГ ВЕЈЕ ОД ЈУТРОС! Температура у минусу, стиже и олујно невреме – Иде према Србији, а ови делови земље ће се ЗАБЕЛЕТИ!

После снега који је пао у Словенији, слаб снег почео је од јутрос да пада на Завижану у националниом парку Велебит.

Умерен снег пада и на Учки и Платку у Истри, где је уз стварање снежног покривача забележена и обилна киша, преноси Индеx.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи, температура на Учки износи минус седам степени.

У Истри су од јутрос забележене и обилне падавине, а према најавама метеоролога, у целој земљи се очекује хладније време са обилним падавинама и олујним невременом.

У Србији ће сутра и за 1.мај бити претежно облацно и свежије местимицно са кишом и краткотрајним пљусковима, који ће понегде на југу и југоистоку бити праћени грмљавином, док се на планинама изнад 1.500 метара оцекују суснежица и снег.

Ветар ће сутра бити слаб и умерен, на југу после подне повремено јак, углавном западни. Јутарња температура од 6 до 11, највиса дневна од 14 до 17 Ц, саопштио је Републички хидрометеоролоски завод.

У Београду ће сутра бити претезно облацно и свежије, повремено са кишом и краткотрајним пљусковима. Ветар слаб и умерен, углавном западни. Јутарња температура око 9, највиша дневна око 14 Ц.

Према изгледима времена за седам дана, у среду, 1. маја, облачно, ујутро и пре подне местимицно са кисом, на високим планинама са суснезицом и снегом. После подне престанак падавина и делимично разведравање.

До суботе променљиво облацно, понегде са кисом или краткотрајним пљусковима са грмљавином и температуром око просецних вредности.

У недељу и почетком наредне седмице претезно обачно и свезије местимицно са кисом, пљусковима, грмљавином и локално обилнијим падавинама.

 

Извор: Агенције/Д.Н.