Издвајамо Србија

Албанци чопоративно опколили Руса, псовали га па пробали да га ЛИНЧУЈУ, само зато што је ГОВОРИО НА СРПСКОМ (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Припадници РОСУ ухапсили су и претукли држављанина Русије Михаила Красношченко, припадника УНМИКА, а док је излазио из болнице, Албанци су га окружили и вређали док су га спроводили у амбулантна кола.

Наиме, он је из болнице изашао са повредама и подливе на оку, испод ока и изнад усне, а они су му добацивали најгоре псовке само зато што је говорио на српском.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

УНМИК: Забринуто пратимо ситуацију, ослободите припаднике мисије

Мисија Уједињених нација на Косову, УНМИК, „са великом забринутошћу прати данашњи развој ситуације на северу Косова, укључујући то што је косовска полиција привела два припадника особља УН док су обављали своју дужност“, наведено је у саопштењу УНМИК.

Pamje ekskluzive, me sy të nxirë, del nga spitali zyrtari rus i arrestuar në Veri

Pamje ekskluzive, me sy të nxirë, del nga spitali zyrtari rus i arrestuar në Veri

Posted by IndeksOnline on Tuesday, May 28, 2019

Специјални представник Генералног секретара УН на Косову и шеф Унимка Захир Танин навео је да су два припадника особља УН ухапшена током акције косовске полиције на северу и затражио од Приштине њихово хитно ослобађање.

Танин је поручио да ће „уколико се на било који начин науди особљу Уједињених нација, на то бити одговорено највишим степеном дипломатских и међународних правних одговора“.

У саопштењу се наводи да су оба припадника особља Унмик након хапшења пребачена у болницу, како би им ту биле саниране повреде.

 

Извор: Ало/Д.К.