Издвајамо Регион

МОНСТРУОЗАН ЗЛОЧИН! ДЕВОЈЧИЦА ИЗАШЛА ИЗ АУТОБУСА И НЕСТАЛА: Сузана (15) пронађена мртва у шуми!

Сузанино тело пронађено је у шуми поред пута, неколико стотина метара од породичне куће.

Девојчица Сузана Симикић, ученица осмог разреда Основне школе у Ражљеву код Брчког, имала је 15 година кад је 9. маја 2001. убијена на повратку из школе. И данас, 18 година након злочина, убица девојчице још је на слободи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Секретар Тужилаштва Брчко дистрикта Самир Бегановић рекао је да се истрага у овом предмету и даље интензивно проводи.

– Од извршења овог кривичног дела истрага се непрекидно водила предузимањем расположивих истражних мера и радњи, које су се већим или мањим интензитетом проводиле у континуитету. У оквиру истраге саслушано је више од стотину сведока те је проведен значајан број вештачења, укључујући и узимање и анализу ДНК профила већег броја особа. Будући да је рад у овом предмету у току, за сада није могуће јавно објављивање више информација о овом случају – рекао је Бегановић.

Сузанино тело пронађено је у шуми поред пута, неколико стотина метара од породичне куће.

Реконструкцијом је утврђено да је Сузана након наставе, око 12 часова, изашла из школе те с другарицама и осталим ученицима који користе превоз, сачекала аутобус и ушла у њега. Изашла је око 13 часова на станици надомак породичне куће и од тада јој се изгубио сваки траг.

Одмах је организована потрага и, три сата после, њено тело пронађено је у шуми. Девојчици је у уста био забијен дрвени колац, а обдукција је показала да је узрок смрти гушење.

Својевремено је узет и ДНК свих мештана ради упоређивања ДНК трага, за који истражиоци сматрају да га је оставио убица.

Осим тога, консултовани су и стручњаци америчког ФБИ-ја, а расписана је и новчана награда од 50.000 марака за информацију о убици, али све то, нажалост, није довело до расветљавања злочина.

Мајка се убила

Сара Симикић (56), мајка убијене Сузане, није могла издржати тугу због губитка кћерке и 26. маја 2010. извршила је самоубиство. Према званичној полицијској евиденцији, скочила је у бунар код породичне куће у Бузекари.

 

Извор: Аваз