Издвајамо Регион

СНИМАО ЈЕ ЊЕГОВУ СМРТ И СМЕЈАО СЕ ГРОХОТОМ: Погинули Миленко није био пијан, ова ће нас ИСТИНА вечно прогонити! (ФОТО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Туга велика…

Снимак који је на друштвеним мрежама освануо као смрт ужуво на путу у близини Мостара већ је изазвао доста негативних коментара, међутим тек када је један од пријатеља погинулог Миленка Пудара објавио позадину приче, многи су се запитали какви смо то људи постали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, док је мушкарац који је снимао Миленкову смрт уз смех коментарисао „пијаног возача“, Миленко је проживљавао праву драму јер је имао напад шећерне болести.

Бањалучанин Миленко Пудар је био деминер и, како наводи његов пријатељ, очистио хиљаде хектара земљишта које је враћено породицама које од земље живе.

– Када се бавите једним од најопаснијих послова на свету, онда је једини лек бити позитиван свакодневно. Такав је управо био и Миленко, имао је лек за све, осим за своју шећерну болест – стоји у причи Деана Савичића из Бањалуке којом се опростио на Фејсбуку од Миленка.

Године свог живота провео је у шумама откопавајући мине и молећи Бога да и тај дан прође мирно и да тишину дана не прекине сабласна експлозија, а већ једном је сведочио погибији колеге на терену. У својој каријери спасао је хиљаде живота, а ми јуче нисмо успели један једини, његов – наводи се.

Ово је Миленко Пудар, бањалучанин који је јуче настрадао у саобраћајној несрећи код Мостара.Деминер, већину свог живота…

Posted by Деан Савичић on Tuesday, May 21, 2019

Згрожен коментарима особе која је снимала, Миленков пријатељ је у опшроштајној поруци навео и да је постојао начин да се одређеним понашањем осталих учесника, јучерашња несрећа могла спречити.

– Човек који је снимао вероватно није знао да се и Миленкова душа у том тренутку смејала, јер је у смрт отишла сама и није одвела никог другог, што би вероватно био случај да се уместо аутобуса нашао аутомобил. Није Миленко јуче настрадао, он ће кроз своја дела наставити да живи, настрадали смо ми… – закључио је Савичић.

 

Извор: Курир/ Ало.рс/ Б. П.