Издвајамо Регион

БУРА У ПОДГОРИЦИ: Претње и усташке песме им не сметају, а проблем је ПУКНИ ЗОРО, ово је ПРЕВРШИЛО СВАКУ МЕРУ!

Више државно тужилаштво у Подгорици проверава наводе изнете у тексту који је објављен у медијима о наводном инциденту у ОШ „Драгиша Ивановић“ у Подгорици када су ученици српске националности били вербално и физички нападнути.

„Више државно тужилаштво у Подгорици поводом текста објављеног на порталу ИН4С 28. јуна под насловом ‘Скандалозно: Хрватски пир у ОШ ‘Драгиша Ивановић’ – мрш’, Срби, напоље’ предузима све мере и радње у циљу провере навода изнетих у тексту“, саопштено је.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После утврђивања свих релевантних чињеница, како су казали, тужилаштво ће предузети све мере и радње прописане законом.

Црногрска влада, међутим, осудила је, како тврди, лажне медијске натписе који имају за циљ ширење мржње и нетрпељивости, измишљотина и подвала о наводном инциденту у једној подгоричкој школи, те позвала тужилаштво да одлучно реагује.

Лажну информацију је, како се наводи, објавио подгорички портал ИН4С, као „осмишљену пропаганду усмерену против Црне Горе и свих њених грађана“.

Реаговало је и Министарство просвете Црне Горе саопштењем да, према информацијама добијеним из школе, никаквог инцидента те врсте није било.

Ту се прича не завршава јер се после оваквих осуда јавила мајка једног од ученика и потврдила да је инцидента било.

Мајка ученика Д.Ђ, Тања Ђ, казала је да је све што је портал објавио о инциденту на националној основи и насиљу над ученицима српске националности – тачно.

„Инцидент се догодио и трајало је веома дуго, без интервенције чланова школе. И све што се односи на мог сина је тачно. Уз додатак да је ученица К.П., која је виновник инцидента, носила мајицу са ознаком „ХОС – За дом спремни“. Такође, спорни летак, којим се позива на прогон Срба, може да се вештачи, јер није га мој син цртао, нити ја. Уколико је друге родитеље страх да говоре о овоме – мене није, јер је све тачно и превршило је сваку меру. Такође, ученица К.П. је на додели сведочанстава певала усташку песму „Чавоглава“. Тако да није први пут да се појављују непријатности те врсте. Тачно је и да је било ножа у школи. С обзиром да сам завршила психијатрију и социјалну психијатрију ствари се могу доказати и на други начин. Исказ управе школе је више него жалостан и види се да је лажан. Такође, ученица К.П. је претила на француском и информатици. Дежурни наставник је био Милисав Бановић, а поводом тога имам са њима искуство од раније. Да ли ће други родитељи да се јаве нека одлуче сами. Ја хоћу“, наводи се у реаговању Тање Ђукић.

Она је навела да то није једино спорно питање у школи.

„Када деца, по свом избору, певају песме, наставници Мелити Стругар се не допадају „Пукни зоро“ и „Краљица“ коју пева хор Дечанских монаха. Признајем да нисам интервенисала тим поводом, као што сам за матерњи језик лично ишла код директора, казала је мајка.

Извор: Курир.рс/.ин4с.нет