Регион Србија

РЂА ЉУДСКА! МИЛО ЂУКАНОВИЋ СРАМНО ИЗВРЕЂАО ПОГЛАВАРА СПЦ: Патријарх ИРИНЕЈ ЈЕ ГЛУП!

Фото: Јутјуб

Увреду можете доживети од човека чији интелектуални потенцијал респектујете. Ја сам већ коментарисао раније изјаве српског патријарха и задржаћу се само на једној краткој опасци – пишите му памет, ниско је ударио црногорски председник

Председник Црне Горе Мило Ђукановић још одлучније је решио да се обрачуна са Србијом, Србима и Српском православном црквом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Готово у исто време, Ђукановић је сасуо низ увреда на рачун СПЦ и патријарха Иринеја, кога је окарактерисао као глупу особу, а онда је кренуо и у дипломатски рат са Србијом. Амбасадор Србије у Подгорици Зоран Бингулац позван је јуче на разговор у Министарство спољних послова Црне Горе због, како је објављено на сајту тог министарства, негативних изјава српских државних и других званичника о унутрашњим питањима Црне Горе.

Одговарајући на изјаве поглавара СПЦ, Ђукановић је у интервјуу за Н1 покушао да покаже да је патријарх Иринеј глуп и да не заслужује његов одговор.

– Увреду можете доживети од човека чији интелектуални потенцијал респектујете. Ја сам већ коментарисао раније изјаве српског патријарха и задржаћу се само на једној краткој опасци – пишите му памет! – рекао је Ђукановић.

Милова срамота

Бивши дипломата Зоран Миливојевић сматра да је Ђукановићев речник упућен патријарху срамотан и да је таквим увредама пљунуо и на сопствени народ:

– То вређање које сам чуо од Ђукановића ме заиста оставља без коментара. Срамота је нападати патријарха и сам речник према једном духовнику је непримерен.

Председник Праве Црне Горе Марко Милачић за Курир каже да су Ђукановићеве увреде на рачун патријарха скандалозне.

– Ко о чему, курва о поштењу. Тако и неписмени Ђукановић говори о интелигенцији и образовању. Он је неписмен у свему осим у лоповлуку и отимању. Тако вређати поглавара цркве која ужива убедљиво највише поверења међу грађанима Црне Горе је, у најмању руку, скандалозно. То је непоштовање и понижавање верника, а Ђукановић заборавља да их много има и међу својим бирачима – изјавио је Милачић.

Неколико сати после Ђукановићевих увреда, уследио је нови удар, овог пута преко црногорског МСП, и то због увређености вечитог владара Црне Горе. Пошто је на разговор позван српски амбасадор Бингулац, црногорски државни секретар Зоран Јанковић је поручио да Подгорица очекује да ће се званични Београд оградити од поменутих изјава.

Нови удар

– Тешке квалификације изнесене на рачун председника Црне Горе неприхватљиве су, нису на линији добросуседских односа и не доприносе укупној сарадњи две државе – изјавио је Јанковић, уз опаску да се у Србији води неоправдана кампања поводом закона о слободи вероисповести.

Александар Вулин
САМО БИВШИ СРБИН МОЖЕ ТОЛИКО ДА НАС МРЗИ

Мржња коју Ђукановић показује према свему што је српско потврђује Његошеву мудрост и речи патријарха Иринеја „потурица гори од Турчина“. Само бивши Србин може толико да мрзи све што је српско.

Шок глумац ЦНП вређао Србе

МАЈКУ ВАМ ЈЕ*ЕМ ИЗДАЈНИЧКУ

После Мирне Никчевић, највулгарније увреде на рачун Србије и њених грађана упутио је и глумац Црногорског народног позоришта Зоран Вујовић, који је Србе сочно псовао и назвао их издајицама, изродима, смећарима и идиотима!

– На концу и најуже, схватите, древна Српчад, да сте поријеклом из Црне Горе до једнога је*енога… Схватите од Цетиња, Жабљака, Црнојевића, Дукље, обала Рибнице, да сте поникли и посрнули одавде, мајку вам је*ем отровну, издајничку… Који ваши храмови, мајку вам је*ем ненормално до једнога, идиоти исфрустрирани… На шта је личила келија Св. Василија Острошког, од ње сте хотел направили, мајку вам је*ем велико ништавну… Не могу у манастир Цетињски од вас ући, ништавила ниједна – написао је Вујовић на свом Фејсбук профилу.

Онда је у истом стилу објаснио и зашто је народ дигао руке од себе.

– Палили су Турци манастир Цетињски, незналице, али га нико никад преузео није, Св. Петар Цетињски је кидао вама, изроди, главе и носеве, отуда кидоноси и издајице… Не потурице… Турци су били противници достојни борбе, ваша борба, смећари ниједни, адолесцентни, загорчава живот свима на овим просторима годинама уназад… – завршио је Вујовић.

Извор: Курир.рс/Ивана Кљајић