loading...
Србија

СКАНДАЛ! ХРВАТСКИ И АЛБАНСКИ ВОЈНИЦИ под заставом НАТО певали О КЛАЊУ СРБА!

Немачка војска (фото:ЈуТјуб)

Током војне вежбе у Хрватској, одрзане поводом десетогодишњице чланства Хрватске у НАТО-у, хрватски војници су заједно са припадницима такозване војске Косова певали усташке песме о клању Срба, пишу “Вечерње новости”, позивајући се на незваничне изворе.

Како наводи београдски дневник, скандалозан наступ хрватских и албанских војника са Косова догодило се касно увече 5. јуна на полигону “Еуген Кватерник” у Слуњу.

Хрвати су, под утицајем алкохола, пуштали са разгласа песме из црне епохе НДХ, у чему им се придружило и двадесетак припадника оружаних снага тзв. Косова.

Све то, како наводе “Новости”, догодило се у присуству припадника оружаних снага БиХ, који нису учествовали у усташком “натпевавању”.

Један од официра БиХ српске националности снимио је догађај мобилним телефоном, али га је хрватски безбедњак натерао да тај снимак обрише.

Касније је, међутим, тај једини припадних оружаних снага БиХ српске националности о целом догађају саставио извештај, пишу даље “Новости”.

Министар одбране Александар Вулин је поводом овог догађаја изјавио да је за Србију неприхватљиво било какво појављивање паравојске Косова.

Како додају “Новости”, осим слављења усташке и нацистичке идеологије под заставом НАТО-а, поставља се и питање ко је одобрио војсци БиХ да учествује на војној вежби у истом строју са оружаним снагама тзв. Косова које званично Сарајево не признаје.

Вежба “Иммедиате Респонсе” на територији Хрватске, Словеније и Мађарске, којом је Хрватска обележавала десетогодишњицу уласка у НАТО, трајала је од 10. маја до 6. јуна.

Извор: Информер

loading...