Србија

УПОЗОРЕЊЕ ВОЗАЧИМА: Почеле строге контроле,ако немате ово- следе ПАПРЕНЕ КАЗНЕ!

Сви који имају уграђен ТНГ (ауто-плин) уређај у возилу, морају да имају важећи атест.

И то у случају да је возило регистровано, а да је прошло пет година од уградње ТНГ уређаја или 10 година од производње ТНГ боце, неопходно је да се уради нови атест.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уколико на нашем друму власник возила буде затечен у прекршају ризикује да га полиција искључи из саобраћаја, скине таблице, али и да плати казну од 5.000 до 20.000 динара казну, пишу „Вечерње новости“.

Ко прелази границу треба да води рачуна. Саобраћајна полиција све чешће организује такозване „Тиспол“ акције, које су синхронизоване у 28 држава Европе. У Грчкој је казна 500 евра, ако тежина возила декларисана у саобраћајној дозволи не одговара стању због уграђеног ТНГ уређаја.

У неким земљама казне се крећу и до неколико хиљада евра. Најмања казна је у Црној Гори свега 60 евра. У Аустрији чак 3.000 евра. Полицајци ће вас поред казне, уредно испратити до државне границе. У Словенији казне су ригорозније. Уколико полицајац ухвати возача у прекршају, возило мора да се паркира са стране. Онда зову ватрогасце да пеном затрпа возило. А онда за све то возачу испоруче казну.

„Новости“ указују да је атест значајан због безбедности возача. Цена атестирања у Србији 6.000 динара и важи пет година.

 

Извор: Новости.рс