loading...
Србија

КИНЕСКИ ПОЛИЦАЈЦИ ПАТРОЛИРАЋЕ УЛИЦАМА БЕОГРАДА, НИША…! Помагаће српским колегама, СТИЖУ НА ПОЗИВ НАШЕ ЗЕМЉЕ!

Фото: Pixabay

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и амбасадор Народне Републике Ęине Чен Бо сагласили су се да је сарадња двеју земаља добра.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас са амбасадором Народне Републике Кине Чен Бо о наставку сарадње у области унутрашњих послова.

Амбасадор Чен Бо је изразила задовољство због конкретних резултата које доноси досадашња сарадња полиција, док је министар Стефановић оценио да је сарадња двеју земаља, како у области унутрашњих послова, тако и у другим областима на високом нивоу.

Стефановић и Чен Бо су разговарали о конкретним активностима на унапређењу сарадње, почев од пилот-пројекта успостављања заједничких патрола, чији се почетак рада очекује у септембру када се и очекује највећи прилив кинеских туриста.

Кинески полицајци у овим патролама имаће саветодавну улогу и помагаће српским полицајцима у комуникацији са кинеским туристима.

Министар и амбасадор су разговарали и о могућностима размене искустава и добрих пракси кроз сарадњу специјалних јединица министарстава двеју земаља, као и о организовању обука у наредном периоду које ће допринети унапређењу капацитета Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Стефановић је истакао да је интензивна сарадња полиција двеју земаља неопходна у борби против савремених безбедносних изазова.

Извор: Информер.рс

loading...