Србија

КИНЕСКИ ПОЛИЦАЈЦИ ПАТРОЛИРАЋЕ УЛИЦАМА БЕОГРАДА, НИША…! Помагаће српским колегама, СТИЖУ НА ПОЗИВ НАШЕ ЗЕМЉЕ!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и амбасадор Народне Републике Ęине Чен Бо сагласили су се да је сарадња двеју земаља добра.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас са амбасадором Народне Републике Кине Чен Бо о наставку сарадње у области унутрашњих послова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амбасадор Чен Бо је изразила задовољство због конкретних резултата које доноси досадашња сарадња полиција, док је министар Стефановић оценио да је сарадња двеју земаља, како у области унутрашњих послова, тако и у другим областима на високом нивоу.

Стефановић и Чен Бо су разговарали о конкретним активностима на унапређењу сарадње, почев од пилот-пројекта успостављања заједничких патрола, чији се почетак рада очекује у септембру када се и очекује највећи прилив кинеских туриста.

Кинески полицајци у овим патролама имаће саветодавну улогу и помагаће српским полицајцима у комуникацији са кинеским туристима.

Министар и амбасадор су разговарали и о могућностима размене искустава и добрих пракси кроз сарадњу специјалних јединица министарстава двеју земаља, као и о организовању обука у наредном периоду које ће допринети унапређењу капацитета Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Стефановић је истакао да је интензивна сарадња полиција двеју земаља неопходна у борби против савремених безбедносних изазова.

Извор: Информер.рс