Србија

СРБИЈА ЗАДАЈЕ ФАТАЛАН УДАРАЦ! Министри усагласили ставове, донет план за Косово!

Потпредседници Владе Небојша Стефановић и Ивица Дачић разговарали су данас о даљим активностима министарстава унутрашњих и спољних послова на спречавању пријема такозваног Косова у Интерпол.

Министри су сагледали кораке које су до сада предузимали МУП и МСП, али и други државних органи у супротстављању Републике Србије настојањима такозваног Косова да постане део међународне полицијске организације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, током састанка договорене су и конкретне активности које ће бити предузете до Генералне скупштине Интерпола, која ће се одржати у октобру у Чилеу, како би се спречила политизација ове организације.

Пре свега, како је договорено, потребно је упознати све да би евентуални пријем био у супротности са Резолуцијом Савета безбедности УН 1244, али и „Кореловом резолуцијом“, која је усвојена на Генералној скупштини Интерпола у Пекингу, а која јасно дефинише да само државе чланице или посматрачи при Уједињеним нацијама могу бити део ове полицијске организације, што такозвано Косово свакако није.

Такође, министри су се сагласили да је неопходно све упознати и на опасности од злоупотреба база Интерпола и могућности да поверљиви подаци доспеју у руке криминалаца и терориста, што би угрозило рад свих полиција света.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг