Србија

ТРАГЕДИЈА У СРПСКОМ ЛЕТОВАЛИШТУ: Девојчицу усисала пумпа у базену и држала је 15 минута! Дете умрло у најстрашнијим мукама!

Стравичан догађај десио се у Бодруму, омиљеном летовалишту Срба у Турској, кад је малу Рускињу Алису Адамову, која се безбрижно брчкала у базену, усисала базенска пумпа и 15 минута је држала под водом!

Алисин отац и остали гости безуспешно су покушавали да отму деце из подивљале цеви, а сведоци причају да је проблем то што запослени у хотелу нису знали где се пумпа искључује!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дете се давило 15 минута док нису успели да је ишчупају са све једним делом пумпе!

Док су чекали Хитну помоћ, оживљавали су је техником уста на уста, али тек су лекари успели да јој поново покрену срце. Малена је одвезена у болницу, Русија је одмах послала тим лекара да помогне, а у једном тренутку изгледало је да ће се храбра девојчица извући.

Међутим, мали организам није успео да се избори са великим оштећењима насталим током 15 минута дављења у води, и Алиса је преминула 11 дана касније.

Овај хорор догодио се 18. августа у хотелу „Санхил“ (Сунхилл). Гости кажу да у тренутку несреће на базену није било ниједног јединог спасиоца.

Панично смо дозивали особље хотела да искључе пумпу, али нико се није одазвао“, прича потресени пољски туриста Томаш Грушалски, који је помагао у спасавању мале Алисе, која је живела у Санкт Петербургу.

„Алисина десна рука била је заглављена у цеви, дете је било заробљено под водом. Требало им је десет минута да искључе пумпу, па ни тад нисмо успели одмах да је извучемо“, каже он и позива туристе да избегавају овај хотел због „некомпетенције особља“ које је још, како каже, „покушало да окриви мајку!“.

Томаш Грушалски: Особље није дошло да нам помогне и још је покушало да окриви мајку!

„Моја осмогодишња ћерка, која је све то гледала, још не може да се избори са оним што је видела“, каже Грушалски.

Мајка несрећне девојчице, Наталија Адамова, каже да су тек седморица гостију и њен муж заједнички успели да сломе цев и извуку Алису на површину.

 

Извор: Daily mail