Србија

Вучићу нож у леђа забили ови чланови СНС! Почиње КОНАЧНИ ОБРАЧУН!

Велике промене догодиће се у Српској напредној странци, а председник Србије и напредњака више пута најавио је да ће те промене бити корените, а не козметичке!

Како сазнаје наш портал један део промена у врху СНС може се очекивати и пре самих избора у марту, док ће други део чистке у напредњацима бити након што се сагледају изборни резултати.

– У другој половини септембра може се очекивати седница ГО странке на којој ће се већ тада говорити о променама у СНС. Многи функционери, председници општина па чак и министри наћиће се на удару, јер су лоше радили, али и због бахатости појединаца – каже нам наш извор из врха напредњака.

Према његовим речима већ тада ће се знати обриси промена и смена у СНС.

– Оне никако неће бити козметичке, како пишу поједини медији, већ ће то бити својеврсна шанса да испливају млади, успешни и образовани људи – каже нам наш извор.

Председник Србије и лидер напредњака Александар Вучић говорио је раније о променама унутар странке и да ће оне бити темељне, а на седници ГО јавно је критиковао поједине функционере који су се, како је рекао „отуђили од народа“.

Функционер СНС и народни посланик у Скупштини Србије Владимир Ђукановић изјавио је да је добио чврста уверавања од Александра Вучића да ће доћи до смена у странци.

– Више бих говорио о неким стварима везаних за СНС из простог разлога што сам током викенда имао разговор са председником СНС и Србије. Знате добро да сам пре извесног времена суспендовао своје страначке активности због заиста неких невероватних ствари које су се у њој дешавале и које нису служиле на част нашој странци. Имао сам, кажем један озбиљан разговор с њим и сходно томе добио сам чврста уверавања с његове стране – рекао је Ђукановић.

Он додаје да председник Србије и СНС добро зна сваког у врху странке, као и да је упознат са свим што чине поједини функционери напредњака.

– Он (Вучић) је дубоко свестан свих тих негативних појава које се дешавају унутар СНС и саме власти. Чак смо и говорили о неким конкретним стварима. Он врло добро познаје читаву ситуацију, до детаља је упознат са свим скандалозним стварима које се збивају, са појединим функционерима који своје функције далеко више користе за неке личне бенефите. Добио сам од њега чврста уверавања да ће се кренути у озбиљну реконструкцију СНС, добрим делом и пре избора, а највећим делом после избора. Многи који су сад на одређеним функцијама ту више неће бити. Добио сам уверевања да ће највећим делом млади људи добити шансу да се докажу – каже Ђукановић и додаје:

– То је оно што је мени јако важно јер СНС има толико младих, даровитих и паметних људи који не могу да дођу до изражаја јер у сваком општинском одбору увек имате неког „староседеоца“ који не дозвољава никоме да му угрозе позицију. Председник види да мора да дође до коренитих промена, неке фаце које су досадили и Богу и народу мораће да оду одатле и добио сам уверавања да ће се то догодити – рекао је Ђукановић.

 

Извор: Ало.рс