Србија

ТЕКТОНСКИ УДАР НА ПОЛИТИЧКОЈ СЦЕНИ: Након смене министара у Влади, креће и ПЕРЕСТРОЈКА!

Време је да се подвуче црта да видимо ко како стоји, какве резултате имају сви функционери и да ли је то довољно добро да остану на функцијама на којима су тренутно, поручује Ивица Дачић, лидер Социјалистичке партије Србије.

Шеф социјалиста најављује озбиљне кадровске промене и истиче да поштеђени неће бити ни они који су добили високе позиције у држави. Каже да спрема праву перестројку!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Спремам праву перестројку! Нема више гледања кроз прсте, опраштања ни извлачења. Сви ће на скенер, министри, посланици и страначки функционери… Биће ту доста посла. Неки мисле да су завршили посао тиме што су добили функцију. То се посебно односи на министре и на оне који су у државној служби. Ти људи су изабрани да раде за државу, да допринесу Србији и бољем животу грађана. Уместо тога, неки уживају у хладовини, користе привилегије – наводи Дачић.

На питање да ли ће, попут Александра Вучића, лидера СНС, који је најавио смену министра, и неки члан Владе из редова СПС летети са функције, Дачић је одговорио:

Биће бар један министар, а можда и више. Увек имамо једне те исте који су спремни да ускоче у ватру, да се боре док они дуги, кад је густо, чувају фотеље, чуче у прикрајку, ни гласа да пусте кад нас нападају.

Додаје да баш као и лидер напредњака и он сматра да је партији потребна свежа крв и млади лавови који су спремни да раде пуном паром.

Они који немају успех, који немају резултати нека се поздраве са функцијом, на њихово место доћи ће неки способнији – одлучан је Дачић.

Почасни председник СПС Милутин Мркоњић, уз подршку Дачићевој акцији, истиче да је добар резултат једино мерило на основу којег неко треба да има функцију.

Свим млађим колегама саветујем да виде шта су им приоритети, шта од њих очекују да ураде, када сам ја у 65. години постао министар, рекли су ми да је Коридор 10 приоритет. То сам почео да радим, а мојим резултатима данас се ките они који су много касније дошли у сектор грађевине – истиче Мркоњић.

Упитан да ли је као почасни председник задовољан резултатима министара из редова СПС, Мркоњић је одговорио:

– Не могу да кажем да су бриљантни, него само задовољавајући.

Министри из редова СПС поручују да се не плаше провере и да председник СПС има пуну подршку да спроведе најављену перестројку. Према речима Александра Антића, министра енергетике, само темељном провером онога што је досад урађено стећи ће се права слика о снази и слабостима како би се потом темељно припремили за нову проверу поверења бирача која ће бити на пролеће.

Перестројка је позитиван историјски догађај и сигуран сам да је председник наше партије имао у виду промене које ће довести до још бољег рада и још бољих резултата свуда где има наших представника. У СПС смо навикли на промене, одавно смо начисто с тим да стално морамо да се мењамо и када је у питању начин рада и када је реч о конкретним људима и њиховим конкретним задужењима. Сви они који су помислили да су толико генијални да им никаква промена није потребна и да су богомдани да представљају наше грађане или више нису у политици или су далеко од цензуса и од било какве шансе да у политичком надметању остваре резултат – истиче Антић.

Извор: Ало