Русија Србија

ХИТНО! Нису могли да прећуте! Огласили се Руси поводом афере у Србији: Ево шта су нам поручили

Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова назвала је наводну обавештајну аферу у Србији „озбиљном провокацијом“ пред важну посету.

– Сада предстоји сусрет на врху, а већ смо навикли да се недељу или неколико дана пред такве сусрете појављују занимљиве приче и некакве сензације. А онда пролази време и све се то дезавуише и испоставља да је реч о јефтиној провокацији – рекла је Захарова на редовној конференцији за новинаре.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Захарова је нагласила да сва питања која изазивају забринутост земље треба да се решавају одговарајућим каналима и да ће се Москва према овом односити као према провокативној причи.

– Тим видео снимком треба да се баве вероватно они којима је то намењено, а што се тиче широке јавности очигледан је задатак који су поставили аутори тог тзв. филма. То су провокативне акције и покушај да се изазове одговарајуће расположење код људи пред читав низ разговора, сусрета, посета. Тако нешто смо редовно виђали. У последњих годину дана могу да наведем десетак сличних примера када смо или пред посете, разговоре, самите, или одмах после одвијале сличне провокативне приче, хибридни гестови, фејкови – навела је Захарова.

Снимак је објављен уочи сусрета руског председника Владимира Путина и председника србије Александра Вучића који је заказан за 4. децембар у Сочију.

Пре Захарове се подсећамо огласио и портпарол Кремља Дмитриј Песков који је рекао да су односи Русије и Србије толико посебни да никакви скандали са наводним врбовањем српског официра од стране војске Русије не могу да утичу на њих.

– Не знамо какав је то инцидент и то тек треба да се утврди. То није питање председничке администрације, али сигуран сам да су односи Русије и Србије толико посебни, партнерски, братски, савезнички да на то ништа не може да утиче – одговорио је Песков на питање да ли ц́е овај инцидент утицати на даље односе двеју земаља.

 

Извор: Srbijadanas.com