Русија Србија

ХИТНО! Нису могли да прећуте! Огласили се Руси поводом афере у Србији: Ево шта су нам поручили

loading...

Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова назвала је наводну обавештајну аферу у Србији “озбиљном провокацијом” пред важну посету.

– Сада предстоји сусрет на врху, а већ смо навикли да се недељу или неколико дана пред такве сусрете појављују занимљиве приче и некакве сензације. А онда пролази време и све се то дезавуише и испоставља да је реч о јефтиној провокацији – рекла је Захарова на редовној конференцији за новинаре.

Захарова је нагласила да сва питања која изазивају забринутост земље треба да се решавају одговарајућим каналима и да ће се Москва према овом односити као према провокативној причи.

– Тим видео снимком треба да се баве вероватно они којима је то намењено, а што се тиче широке јавности очигледан је задатак који су поставили аутори тог тзв. филма. То су провокативне акције и покушај да се изазове одговарајуће расположење код људи пред читав низ разговора, сусрета, посета. Тако нешто смо редовно виђали. У последњих годину дана могу да наведем десетак сличних примера када смо или пред посете, разговоре, самите, или одмах после одвијале сличне провокативне приче, хибридни гестови, фејкови – навела је Захарова.

Снимак је објављен уочи сусрета руског председника Владимира Путина и председника србије Александра Вучића који је заказан за 4. децембар у Сочију.

Пре Захарове се подсећамо огласио и портпарол Кремља Дмитриј Песков који је рекао да су односи Русије и Србије толико посебни да никакви скандали са наводним врбовањем српског официра од стране војске Русије не могу да утичу на њих.

– Не знамо какав је то инцидент и то тек треба да се утврди. То није питање председничке администрације, али сигуран сам да су односи Русије и Србије толико посебни, партнерски, братски, савезнички да на то ништа не може да утиче – одговорио је Песков на питање да ли ц́е овај инцидент утицати на даље односе двеју земаља.

 

Извор: Srbijadanas.com

Loading...
loading...
loading...