Издвајамо Србија

АКЦИЈА СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ! Пало велико хапшење! Разлог ће вас разбеснети

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала, у сарадњи са Посебним одељењем за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду, у наставку акције “Армагедон” у одвојеним акцијама ухапсили су три особе због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, док се једна од њих терети и за кривично дело обљуба над дететом.

Полиција је ухапсила Н. Б. (2001) из околине Великог Градишта јер је, како се сумња, мобилним телефоном снимао сексуални однос са седмогодишњом девојчицом и тај снимак потом размењивао путем различитих апликација за дописивање са другим корисницима.

У другој акцији ухапшен је И. Б. (1997) из Ниша који је, како се сумња, преко друштвене мреже Инстаграм, од једанаестогодишње девојчице тражио и добијао њене фотографије на којима је нага, а након тога захтевао да комуницирају и путем видео-позива.

Такође, полиција је ухапсила Д. Б. (1994) из Београда, који се терети да је, у дужем временском периоду, преко лажних налога на Инстаграму, од већег броја малолетних особа старости од 12 до 14 година, тражио и добијао њихове фотографије на којима су наги.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.

 

Извор: Еспресо.рс

loading...
Loading...