Русија

Драма! РУСИ ТУКЛИ НОВИМ ОРУЖЈЕМ НА ЦРНОМ МОРУ: Управо је саопштено, било је ЗАСТРАШУЈУЋЕ, постоји и СНИМАК!

Ракетна крстарица „Москва“ је први пут тестирала противбродску крстарећу ракету система „Вулкан“ у Црном мору.

Ракета је погодила површински циљ на удаљености од 30 километара, саопштили су у прес служби Црноморске флоте.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Гађање је изведено на објекат-симулацију непријатељског брода, ракета је успешно погодила циљ на поморском борбеном полигону за обуку на удаљености од 30 километара, саопштили су у прес служби.

Како су појаснили, због безбедности су поморски полигон и акваторија у којој се изводила ракетна паљба, били затворени за пловидбу. У затварању области је учествовало више од 20 ратних бродова и бродова за подршку Црноморске флоте.

Црноморска флота је објавила видео паљбе са ракетне крстарице „Москва“, на коме је из разних углова приказано лансирање крстареће ракете.

Демонстрирано је како акцелератори престају да раде и одвајају се од ракете, а затим падају у море. Ракета наставља да лети на рачун рада турбомлазног мотора. Види се како се троугласто крило „Вулкана“ отвара одмах по испаљивању из лансера.

Ракетну крстарицу „Москва“ је пратила фрегата Црноморске флоте пројекта 11356 „Адмирал Макаров“ наоружана ракетама комплекса „Калибар“.

Домет паљбе из „Вулкана“ је 550-700 километара (према неким подацима, у побољшаној верзији комплекса до 1000 километара). Током лета ракете развијају брзину од 2 до 2,5 маха. Део пута до циља савладавају на великој висини, а на завршном делу се спуштају до 15-20 метара.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/rs.sputniknews.com