Русија Србија

НАТО И АМЕРИ ПОБЕСНЕЛИ ЗБОГ ПАНЦИРА И С-400 А ОВО ЋЕ ИХ ИЗЛУДЕТИ: Шта ако Србија купи ово?! (ВИДЕО)

У Нижњем Новгороду спроводи се једно од главних теренских тестирања најновијег борбеног возила 2С38 под кодним именом „Деривација“. Стручњаци тврде да овој машини неће бити равне у свету. Увођење овог система у Војску Србије звучи као немогућа мисија, али пре неколико година немогућа мисија су били и МиГ 29, Панцир и вероватно С 400

За развој самоходног противавионског ракетног система задужен је Централни научно-истраживачки институт „Буревестник“ (део „Уралвагонзавода“).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Деривација“ је борбено возило, које је опремљено топом калибра 57 милиметара. Одликује се високом прецизношћу током гађања, а поседује и аутоматизовани систем за управљање ватром који се може подешавати.

Возило се налази на полигону, како би се тестирао рад на ниским температурама.

 

Према речима стручњака, овој борбеној машини неће бити равне у свету. „Деривација“ може да уништава ваздушне мете, укључујући беспилотне летелице, навођене и крстареће ракете, а такође се може користити у копненим операцијама у својству оружја за подршку.

Како се наводи, државна тестирања машине требало би да се заврше 2020. године.

Увођење овог система у Војску Србије звучи као немогућа мисија, али пре неколико година немогућа мисија су били и МиГ 29, Панцир и можда С 400!

Ако су НАТО и САД побеснели због руских система у нашој војсци па чак прете и увођењем санкција за нашу земљу, како би тек попи*дели када би Деривација стигла у наше оружане снаге?!

Извор: Информер/rs.sputniknews.com