Србија

ХАОС У ПРИШТИНИ, НАКОН ЛАЖНОГ ПРИЗНАЊА КИМ: Албанци траже смену, Тачи брани свој кадар, а ево ко је кривац…

Након, сва је прилика, лажне вести да је Јамајка признала независност Косова, приштинска јавност и политичари траже оставку косовске представнице у Вашингтону Вљоре Читаку, од које је ова информација и потекла.

Све ово дешава се након демантија који је упутила шефица дипломатије Јамајке Камина Џонсон Смит, и то директно косовском председнику Хашиму Тачију на Твитеру који је, позивајући се управо на Читаку, ту вест и објавио.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због тога су представници власти и других приштинских партија позвали Читаку на одговорност. Са друге стране, Тачи је покушао мало да се „опере“, али и заштити своју пуленку која је информацију, случајно или намерно, али је чињеница – погрешно пренела.

И не само да је он ову, за приштинску јавност, добру вест поделио, већ су то учинили и други тамошњи званичници, укључујући и косовског премијера Аљбина Куртија.

Након овог, благо речено блама, из Тачијевог Кабинета за КТВ су навели да је Читаку ту информацију, осим Тачију, проследила косовском премијеру и шефу дипломатије, Аљбину Куртију и Глауку Коњуфци.

– Председник је ту информацију објавио на твитеру – наводи се у реаговању његовог кабинета, преноси Тањуг.

Након што је реаговала шефица дипломатије Јамајке, реакцје су стигле и са приштинске стране.

Најпре је посланица „Самоопредељења“ Фиторе Пацоли затражила оставку Вљоре Читаку ако се испостави да је тачно да Јамајка није признала Косово.

– Не требају нам амбасадори који шире лажне информације – рекла је Пацоли, наводи Тањуг.

Она је на Фејсбуку истакла да, ако су вести о признању са Јамајке заиста лажне, „Читаку треба одмах да добије отказ и сноси последице“.

Rasti i njohjes së Xhamajkes është si shumë punë tjera në KosovëKur është puna te merita, nuk i nxen kamera – Unë,…

Posted by Shpend A. Ahmeti on Friday, February 21, 2020

Реаговао је и градоначелник Приштине Шпенд Ахмети, који наводи да је „лансирање лажне вести да је Јамајка признала Косово пример како се раде и многи други послови“.

Он се такође огласио на Фејсбуку, рекавши да су сви спремни да својатају заслуге, а да нико не преузима одговорност за грешке.

Извор: Блиц