Свет

УДАРНА ВЕСТ! Руси уништили турске тенкове и оружје!

Руски бомбардери уништили су турске тенкове, 18 инсталација МЛРС и око 50 оклопних транспортера.

Ердоганово кршење споразума са Москвом резултирало је великим губицима за Турску у Сирији.

Од почетка прошле недеље, турске трупе и про-турски терористи изгубили су скоро стотину јединица оклопних возила илегално превезених у Сирију. Њих није уништила Сирија, већ руска војна авијација која напада непријатеља.

Према аргументима локалних и страних новинских агенција, Турска је изгубила најмање 23 тенка у Сирији, око 50 оклопних транспортера и оклопних возила, 18 МЛРС инсталација, више од 20 војних камиона и два магацина са оружјем и муницијом.

Напади руских војних авиона извршени су углавном на највеће магацине са опремом, а често су оклопна возила уништавана одмах приликом преласка турско-сиријске границе.

Губици међу милитантима, који су већ примили турске тенкове и оклопне транспортере, никако нису безначајни – око 300 терориста је погинуло тек након што су ударили у конвоје и локације непријатељских снага.

Према бројним изворима, Русија активно одржава контакте са турском страном, а чим је Анкара одбила да призна везу са овим конвојима и изјавила да не зна ништа о илегалном преласку сиријске границе, извршени су напади на колоне и конвоје.

 

Извор: Webtribune.rs

loading...
Loading...