Русија Србија

УДАРНА ВЕСТ! Вучић хитно писао Путину! Ево шта се дешава!

Он је подсетио да су Србија и Русија, у тежњи да свет буде боље место за будућа поколења, кроз велика искушења стизале до великих победа, градећи тако и јаке везе између два братска народа

Председник Србије Александар Вучић упутио је данас, поводом сутрашњег празника Дана бранилаца Отаџбине, честитку председнику Руске Федерације Владимиру Путину.

„Поштовани председниче Путин, драги пријатељу,

Честитам Вам Дан бранилаца Отаџбине, дан који је више од празника, јер је симбол херојске и славне историје Русије, патриотизма руске војске и њеног јединства са народом“, навео је Вучић и истакао да му је част што је Србија у тешким историјским тренуцима била на истој страни, страни истине и правде.

Он је подсетио да су Србија и Русија, у тежњи да свет буде боље место за будућа поколења, кроз велика искушења стизале до великих победа, градећи тако и јаке везе између два братска народа.

„То нас обавезује да јуначка дела наших предака заувек памтимо, уз велику захвалност и дубоко поштовање, као и да подсећамо на слободарску традицију наших двају братских народа“, рекао је председник Србије.

Он је захвалио председнику Путину за част коју је указао Србији и свим њеним грађанима, позивајући га да присуствује величанственој прослави 75. годишњице Дана победе над фашизмом 9. маја у Москви.

„Дозволите да Вам захвалим и на личном ангажовању у блиској војно-техничкој сарадњи наших двеју земаља која доприноси нашој мирној будућности. Русија увек може да рачуна на Србију као постојаног пријатеља и поузданог партнера у развоју свестране сарадње“, наводи се у честитки председника Вучића.

 

Извор: Тањуг