Србија

ДОБРЕ ВЕСТИ! Несторовић саопштио: Ускоро креће градски превоз, али уз један услов!

Члан Кризног штаба за борбу против коронавируса, пулмолог Бранимир Несторовић открио је да би, како сада ствари стоје са епидемијом у Србији, градски превоз требало да почне од 11. маја. Седам дана раније почеће проба уз контролу комуналне полиције на стајалиштима.

Попуштањем мера које су донете ради сузбијања епидемије вируса Ковид 19 разматра се и питање поновног превоза грађана возилима градског саобраћајног предузећа. Већ је одлучено да ће међуградски превоз стартовати од понедељка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Током пробе ће комунална полиција контролисати да у аутобусу не буде гужве, да рецимо, свако друго седиште буде заузето, да људи имају карте и слично. Тако да првих седам дана би се возили само они који су до сада ишли коридорским превозом, док се то мало не ухода. А онда би од 11. маја кренуо превоз да функционише изјавио је Несторовић и додао да возачи у почетку неће продавати карте путницима.

На питање колико је изводљиво да не буде гужве у аутобусима који су у Београду често крцати, он истиче да је то веома тешко, поготово када се велика већина грађана буде вратила на посао:

– Али, ако мене питате, тог момента када се сви врате на посао, практично неће ни бити више епидемије, тако да ће то вероватно бити релаксирано. Највероватније ће бити само обавезно да путници имају маске.

 

Извор: Ало.рс