Србија

НОВАК ЈОШ ЈЕДНОМ ОДУШЕВИО СРБЕ! Ево шта ће Србија добити од најбољег тенисера света

Фондација Новак Ђоковић саопштила је данас да је започела допремање медицинске опреме здравственим установама које лече пацијенте од КОВИД-19 вируса

Фондација Новак Ђоковић саопштила је данас да је започела допремање медицинске опреме здравственим установама које лече пацијенте од КОВИД-19 вируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи у саопштењу, прва пристигла медицинска опрема, у виду четири респиратора и 20 клиничких монитора за праћење стања пацијената, донирана је Клиничком центру у Крагујевцу с циљем да се олакшају напори лекара и здравствених радника који се боре против КОВИД-19.

Како се додаје, у договору са надлежним државним институцијама, највреднији део донације, ЦТ СЦАН са свом додатном опремом и четири апарата за неинвазивну вентилацију уз велики број сетова, биће распоређени Инфективној клиници у Београду и Клиници за Пулмологију КЦС, с обзиром на то да се најтеже оболели пацијенти од овог вируса лече у наведеним установама.

У склопу донација, Клиничком центру у Косовској Митровици биће допремљена два респиратора, најављује Фондација.

„Трудили смо се да прикупимо информације шта је најпотребније медицинским установама, не само у Београду него и у оним градовима у Србији где су такође била жаришта, као и да набавимо најквалитетнију доступну опрему“, рекла је глобална директорка и ко-оснивач Фондације Новак Ђоковић, Јелена Ђоковић.

Она је додала да Фондација наставља да прати ситуацију и захвалила свим здравственим радницима на „огромном пожртвовању и даноноћном раду да би сви пацијенти били збринути, лечени и успешно излечени“.

У наредним данима Фондација ће испоручити неопходну медицинску опему и другим КОВИД центрима широм Србије, која укључује још 10 респиратора, рендген апарате, мониторе за виталне функције, специјалне кломпе и другу опрему која ће бити распоређена у складу са потребама тих здравствених установа, поручује се у саопштењу.

Извор: Тањуг