Србија

ВУЧИЋ ПОБЕСНЕО! Кажите ми име тог мајчиног сина који ће да ме позове…

Фото: Јутјуб

Председник се осврнуо и на датум одржавња избора и понашање опозиције.

О одлуци Савеза за Србију да изађе на изборе уз подршку ЕУ, председник Вучић је рекао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– О изборима у Србији одлучују закони, а не ЕУ или нешто друго. Када ће бити, видећемо када се изборимо са епидемијом. Они желе да искористе незадовољство људи због седења у кући, верујући да ће добити неупоредиво већу подршку него што су је имали. То није нарочито морално, али је легитимно и верујем да имају велику шансу. Кажите ми име тог мајчиног сина који ће да ме позове и каже: „Избори би требало да буду тад и тад“. Ја га не познајем. Српско руководство је изабрано од грађана Србије, а по закону се зна кад се избори одржавају. Партија коју водим ће бити најоштећенија – рекао је Вучић и додао:

– Видите сад хајку око 100 евра. А спрдали су се с тим. Замислите цинизма, неки од њих који су неморално богати, а нећу им рећи имена, сад кажу да ће да узму 100 евра и дају у хуманитарне сврхе. Што не дају 100 милиона евра? Ја нећу узети тих 100 евра, много је важније да их добију нека микро предузећа.

Вучић је истакао да ће парламентарни избори бити одржани када се земља избори са епидемијом вируса корона.

– Када се то догоди, у неком тренутку, изаћи ћемо да разговарамо са свима који су желели да учествују на изборима – рекао је Вучић за ТВ Пинк, након састанка са руским стручњацима који бораве у Србији.

Како је рекао, ако још неко жели да учествује на изборима, апсолутно нема ништа против, те да чак и разуме потребу људи, који су, каже, уверени да могу да искористе незадовољство једног дела грађана.

– Они који су до јуче говорили да је бојкот једино решење, желе да искористе незадовољство људи, јер морају да седе у кући, да се понашању дисциплинованије, биће тежа економска ситуација, јер смо претпиставили животе људи свему друго – рекао је Вучић

Како каже, желе да кроз незадовољство људи добију већу подршку, а да оне који су се све ово време борили и трудили да сачувају живоре, убедљиво победе и „склоне“.

– Није нарочито морално, али је легитимно и легално. Уверен сам да имају велику шансу – рекао је Вучић.

Поновио је да ће избори бити одржани у складу са Уставом и законом.

– Верујем да ћемо у недељама пред нама сести са људима, да ћемо моћи да се договоримо о процедурма – рекао је Вучић и додао да ће бити компликовано вођење изборне кампање, при чему ће СНС, као највећа страна, бити и најоштећенија.

Извор: Информер.рс