Русија

Русија спремна да мобилише 350 хиљада војника!

Заменица америчког државног секретара Викторија Нулан рекла је да САД располажу информацијама да је Русија, упркос разговорима председника Русије и САД, спремна да пошаље око 100 батаљонских тактичких група у борбу против Украјине.

Тренутно се у близини украјинске границе налази 50 батаљонско-тактичких група које броје око 175 хиљада војника, међутим, ако је потребно, у року од неколико дана, овај састав се може удвостручити – то су практично све руске јединице које се налазе у војним јединицама и формацијама за Урал.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима представника Беле куће, Вашингтон у овом тренутку има веома озбиљне сумње да су руске трупе у стању приправности.

Уколико добије наређење, руска војска је наводно спремна да почне да се креће ка територији Украјине.

Интерес Русије за украјинску територију је практично нула, међутим, у случају претње руским грађанима у Донбасу, руска војна команда јединице ће бити спремна да пошаље своје трупе у регион, без обзира на позицију Запада.

„Ако говоримо о заштити руских грађана, онда Запад неће моћи да заустави Русију. У овом тренутку, ситуација се још може решити дипломатским путем, међутим, распоређивање војске од 175 хиљада људи не значи да Русија покушава да изврши притисак на Украјину и Запад, напомињу војни специјалисти.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs