Издвајамо Русија

ПОЧЕЛО ЈЕ – ПУТИН ПРИПРЕМА ВОЈСКУ: Русија спроводи вежбу нуклеарне спремности са 40 милиона становника!

Русија се спрема да спроведе масовну нуклеарну војну вежбу која укључује 40 милиона грађана, како би припремили земљу за могући нуклеарни напад, услед повећане тензије између Москве и САД.

Представници руског министарства за ванредне ситуације (ЕМЕРЦОМ) су потврдили да се припремају склоништа и подземни бункери за евакуацију милиона грађана у случају напада нуклеарним бомбама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Као резултат увођења нових приступа цивилној одбрани, спроведен је попис подземних објеката у граду. Подземни објекти у Москви ће бити у стању да заштите 100% становништа тог града,“ рекао је заменик шефа ЕМЕРЦОМ-а Андреј Мишченко.

Све федералне агенције и државни званичници и агенције ће учествовати у историјској вежби, која ће трајати од 4.-7. октобра.

Вежба ће укључивати “200.000 професионалних спасилачких јединица и 50.000 комада опреме,“ како извештава Интерфаx.

 

Олег Мануилов, директор Одељења за цивилну одбрану Русије, каже да ће вежба проценити колико добро становништво може да се носи са “катастрофалним појавама“ у “хитним“ ситуацијама.

Рад на цивилној одбрани ће такође укључивати и екипе за абнормално хитно спашавање. Током тренинга ће се правити планови за проверу реалности за различите периоде и посвећеност и деловање свих снага и средстава.

“Током вежбе ће се разрадити обавештења и прикупити владајућа федерална одељења и агенције, извршни органи Руске Федерације и локалне самоуправе,“ – рекао је Мануилов. Ту ће се разрадити акције по питању евакуације личне заштитне опреме, санитарног распоређивања поена.

“Поред тога, биће издато упозорење цивилној структури одбране и у сарадњи са регионалним и општинским властима ће бити проверени по систему хитног упозорења становништва од појаве катастрофе, или претње.“ – рекао је Мануилов.

Током вежбе ће се прегледати и квалитет неге индивидуалних подређених медицинских установа.

 

Извор:Wебтрибуне.рс