Србија

СИТУАЦИЈА СЕ ПОГОРШАВА! Повећава се број заражених короном: Вирус ушао у још једну познату фабрику

Фото: Pixabay.com

Број оболелих од вируса корона у Врању у односу на јуче већи је за 18, а према речима директорке Завода за јавно здравље Светлане Стојановић од суботе су у Врању на лечење примљене 70 заражене особе, од чега 55 из фабрике намештаја “Додић“.

Осим фабрике “Додић“ која је идентификована као локално жариште у Врању, вирус корона ушао је и у фабрику за производњу обуће „Геокс“ где, како каже Стојановићева, има неколико потврђених случајева.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због повећаног броја пацијената у протекла три дана у Врању поново је отворена ковид болница – зграда старе Хирургије.

Укупан број оболелих Врањанаца, према последњим информацијама је 180, а хоспитализовано је њих 93.

Стојановић каже да је јуче послато 327 узорка, односно да су узорковани сви преостали радници фабрике “Додић”, а да је до сада стигао резултат за 192 бриса, од чега је позитивних 18.

„Дванаесторо их је из фабрике, а остале испитујемо јер се ради о људима који су се сами јављали и особама из контаката оболелих“, наводи Стојановићева.

Новозаражени су у принципу са блажим симптомима и лакшом клиничком сликом, али има и неколико са упалом плућа.

„Сви пацијенти су хоспитализовани у Врању, на старој Хирургији која је опет отворена, на Инфективном одељењу и Физикалној. Према подацима од јутрос, хоспитализоване су 93 особе“, каже Стојановићева.

Због новонастале епидемиолошке ситуације у Врању, Кризни штаб је донео одлуку да нико на јавним местима, у маркетима, кафићима не сме да се појави без заштитне маске и рукавица.

Грађани су обавезни да држе и физичко растојање, а прописане мере ће бити строго контролисане од стране надлежних инспекција.

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Тањуг